Skip to main content

Magiska Prag

Prag som är en härlig stad med en stadskärna fylld av atmosfär. Gotik blandas med jugend, nytt med gammalt och modernt med historiskt. Det är aldrig långt till en tjeckisk pub, restaurang eller affär. Staden sjuder av aktivitet och en del av detta ska vi uppleva. Följ med på en resa genom östra delen av Tyskland och den böljande delstaten Sachsen till den charmiga staden Prag.  

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR
Bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, 5 frukostar, 2 middagar, 1 guidad stadsvandring samt reseledarservice.  

TILLÄGG
Enkelrum: 1900:-, utflykter utöver programet, platsbokning i bussen 200:-

VALUTA
EUR, CZK

PASS
Ja

Våra hotell

TT-Line Trelleborg - Travemünde
Hotel Ambiance****, Prag
IntercityHotel Schwerin***, Schwerin

Dagsprogram

 • Dag 1. Östergötland – Trelleborg

  Avresa på förmiddagen och vi sätter kurs mot Trelleborg där TT-Lines fina färja väntar med logi och middag. (Ca 45 mil)

 • Dag 2. Prag

  Efter en god sjöfrukost fortsätter vi söderut mot Berlin och Dresden. Gränsen till Tjeckien passeras och därefter fortsätter vi in ibland Böhmens skogbeklädda kullar och vi ankommer Prag på kvällen. Vi bor centralt på 4-stjärniga Hotel Ambiance. Gemensam middag. (Ca 66 mil)

 • Dag 3 – 4. Prag

  Nu finns det tid att lära känna Prag, promenera i gamla staden, slå sig ner på en uteservering och njuta av den goda maten och prova ett tjeckiskt öl.
  Första dagen så erbjuder vi de som vill att följa med på en stadsrundtur som börjar med buss och sedan till fots från borgen till gamla stan och de judiska kvarteren. Vi kommer också att göra en trevlig båttur med lunch på floden Moldau. (Pris beroende på arrangemang)

 • Dag 5. Schwerin

  Vi lämnar Prag på morgonen och når Dresden efter ett par timmar. Här gör vi ett stopp och beundrar de ståtliga byggnaderna som återuppbyggts efter andra världskriget då staden nästan var jämnad med marken. Det finns tid att flanera runt bland de vackra paradbyggnaderna innan vi efter några timmar far vidare mot Schwerin där vi övernattar på 3-stjärniga IntercityHotel. Gemensam middag. (Ca 57 mil)

 • Dag 6. Mot Hemorterna

  Mot Rostock och Calles för lite shopping innan vi tar färjan mot Gedser. Via Danmark och färja Helsingör-Helsingborg så når vi Östergötland vid ca 21.30. (Ca 70 mil)

Resekalender
28/2Ullared 9 timmars shoppingfrån 300:-
29/2Björn Skifs - En värld av Skifsfrån 2 950:-
29/2Ullared 2 dagarfrån 990:-
1/3Sydtyrolen från 11 990:-
2/3Änglagårdfrån 1 450:-