Skip to main content

Magiska Prag

Prag som är en härlig stad med en stadskärna fylld av atmosfär. Gotik blandas med jugend, nytt med gammalt och modernt med historiskt. Det är aldrig långt till en tjeckisk pub, restaurang eller affär. Staden sjuder av aktivitet och en del av detta ska vi uppleva. Följ med på en resa genom östra delen av Tyskland och den böljande delstaten Sachsen till den charmiga staden Prag.  

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR
Bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, 5 frukostar, 2 middagar, 1 guidad stadsvandring samt reseledarservice.  

TILLÄGG
Enkelrum: 1300:-, utflykter utöver programet,
platsbokning i bussen 200:-

VALUTA
EUR, CZK

PASS
Ja

Coronainformation

Alla restriktioner borttagna.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen. 

Dagsprogram

 • Dag 1.

  Avresa på morgonen och efter ett kaffestopp i Ljungby åker vi färja Helsingborg-Helsingör och Gedser Rostock. Vi övernattar i närheten av Berlin, på 3-stjärniga Wyndham Garden i Henningsdorf. Gemensam middag. 85 mil.

 • Dag 2.

  Efter frukost fortsätter vi söderut genom ett vackert kuperat område. Gränsen till Tjeckien passeras och därefter fortsätter vi in ibland Böhmens skogbeklädda kullar och fram på eftermiddagen ankommer vi Prag. Vi bor centralt på 3-stjärniga hotell Ibis på Václavtorget. Gemensam middag.

 • Dag 3-4.

  Det bästa sättet att lära känna denna fantastiska stad är att följa med vår reseledare på de olika utflykter som arrangeras gemensamt. I resans pris ingår en stadsrundtur med buss och en guidad vandring i gamla stan och de judiska kvarteren.

  Det kommer också finns möjlighet boka en båttur på floden Moldau och en provning av gott tjeckiskt öl. Pris på dessa ej klart.

 • Dag 5.

  Vi lämnar Prag på morgonen och når Dresden efter ett par timmar. Här gör vi ett stopp och beundrar de ståtliga byggnaderna som återuppbyggts efter andra världskriget då staden nästan var jämnad med marken. Det finns tid att flanera runt bland de vackra paradbyggnaderna innan vi efter några timmar far vi vidare mot Schwerin där vi övernattar på 3-stjärniga Intercity Hotel. Gemensam middag. 57 mil.

 • Dag 6.

  Nu färjar vi tillbaka samma väg till Sverige och beräknar vara tillbaka i Östergötland ca 21.30. 62 mil

Resekalender
5/12Julmarknad Wismarfrån 2 790:-
9/12Julmarknad Rostockfrån 3 890:-
20/12Almunecar 15 dagar Jul & Nyårsfirandefrån 15 990:-
23/12Stämningsfull Jul i Dalarnafrån 7 790:-
28/1Björn Skifsfrån 3 195:-