Skip to main content

Rhen & Mosel

Välkommen på en resa till vinets och romantikens Tyskland. Vi bor i Rüdesheim vid den starka, dramatiska och strida floden Rhen, vilken än idag övervakas av medeltida riddarborgar så långt ögat kan nå. Vi besöker också Rhens vackra ”dotter”, den lugna, mjuka och slingrande Mosel. Översvämningarna är längre västerut och påverkar inte resan. 

Fritextsökning

Coronainformation

De flesta  restiktioner i Tyskland är nu borttagna dock krävs det munskydd i vissa delstater i kollektivtrafiken och på apotek.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen. 

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 6 frukostar, 6 middagar, båttur på Rhen, Viking Class, reseledare. Vinprovningar, entréer och ev. kvällsarrangemang är ej inkluderade i resans pris.

TILLÄGG: Enkelrum 1650:-, platsbokning i bussen 200:-

PASS: Ja

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Hamburg

  Tidig avresa från respektive hemort för färd söderut via Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Övernattning på H4 Hotel i Hamburg där vi även äter gemensam middag. Ca 80 mil.

 • Dag 2. Hamburg – Rüdesheim

  Efter frukost fortsätter vi söderut och på eftermiddagen når vi den romantiska lilla medeltidsstaden Rüdesheim. På kvällen blir det gemensam middag med påföljande promenad genom den musik och sångfyllda staden. Givetvis skall vi provsmaka det vita vinet som växer på sluttningarna utmed floden Rhen. Vi bor i Rüdesheim på Hotel Central*** som är centralt beläget med utsikt över Rhen. Bara 200 meter bort ligger Drosselgasse den berömda smala gågatan som är kantad med restauranger och barer där man kan sitta under vinrankor, lyssna på musik och dricka ett glas vin. Gemensam middag på hotellet. Ca 56 mil

 • Dag 3. Rhendalen

  Idag blir det båttur på floden genom världens slott- och borg tätaste område upp till St. Goarshausen. Här möter vår buss oss och vi kör upp till klippan där den vackra och sägen-omspunna jungfrun Loreley lär ha suttit och förtrollat sjömännen på floden så att de gick i kvav. Under eftermiddagen finns möjlighet för de som önskar att följa med på vinprovning. Pris beroende på arrangemang.
  Gemensam middag på hotellet

 • Dag 4. Moseldalen

  Utmed Mosel klättrar vinodlingarna upp för branterna som kröns av gamla borgruiner. Dalgångens bästa viner kommer från den del som kallas Mittel-Mosel, här ligger bland andra de kända orterna Cochem och den lilla pittoreska korsvirkesstaden Bernkastel-Kues. Vi gör uppehåll i båda och det blir möjlighet till avsmakning av Mosels ädla droppar. Pris beroende på arrangemang.

 • Dag 5. Rüdesheim

  Denna dag disponerar du på egen hand. Kanske en tur med linbanan upp till det nationalromantiska monumentet Niederwald Denkmal lockar för att vandra ner mellan vinstockarna på sluttningarna ovanför Rüdesheim. Alternativen är många och vår reseledare ger tips o råd. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 6. Rüdesheim – Lübeck

  Så var det dags att lasta in bagaget och vinka adjö till ”Tysklands vagga” för den här gången. Vi åker tillbaka norrut och anländer till Lübeck framåt kvällen. Vi bor lyxiga Radisson Blu Senator Hotel***** och har gemensam middag. Ca 60 mil

 • Dag 7. Lübeck- Hemorten

  Vi åker de sista milen till Puttgarden och färjan som tar oss över till Danmark. Vidare via de danska öarna till Helsingör och färjan över sundet till Helsingborg. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl.20. Ca 72 mil

Resekalender
15/10Musikalkomedin Tootsiefrån 1 395:-
17/10Måndagsbussen Rostockfrån 1 390:-
18/10Almunecar Costa Del Sol - 15 dagarfrån 12 990:-
19/10Björn Skifsfrån 1 875:-
21/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-