Skip to main content

Rhen & Mosel

I dalgångarna överväldigas man av vackra vyer, branta vinfält, äkta riddarborgar och genuina korsvirkesbyar! Vi bor i glada och livliga Rüdesheim där vinodlingarna räcker ända ner i staden och Drosselgasse lockar till dans och skratt! Under resan ser vi många trevliga vinbyar på våra utflykter längs Rhen & Mosel.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 Till Göteborg

  Under eftermiddagen hämtar vår buss upp på respektive hemort för färd mot Göteborg. Väl i Göteborg går vi ombord på Stena Lines båt mot Kiel. Ombord får vi bekväma hytter med golvstående sängar och de som vill kan förboka en härlig 3-rätters middag. I priset ingår insideshytt med golvstående sängar

 • DAG 2 Mot Rüdesheim

  Vi äter en god sjöfrukost innan vi lägger till i Tyskland. Väl iland påbörjar vi resan genom Tyskland till Rüdesheim där vårt hotell Zum Grünen Krantz väntar på oss med med middag och sängar.

 • DAG 3 Båttur på sägenomspunna Rhen

  Båttur på Rhen. Vi följer floden norrut och har en underbar utsikt från däck. Flera kända små byar och mäktiga borgar passeras och även Loreley klippan, där sjömän förtrollats av den vackra jungfruns sång… Vi lägger till vid den lilla staden St Goarshausen. Vi möter upp vår buss som kör oss tillbaka till Rüdesheim där vi provar de fina Rhenvinerna. Idag avslutar vi dagen på någon av alla vinstugor längs Drosselgasse med gemensam middag.

 • DAG 4 Vackra Moseldalen med Deutsche Eck

  Den slingrande dalen med vinodlingar överallt på branta sluttningar ner mot floden. Vi följer flodens krokiga väg, bakom varje krök väntar nya vackra vyer och vi passerar flera kända vinbyar. Här tycks vingårdarna klänga sig fast på de branta vinbergen. Vi stannar en stund i Cochem, där en vacker promenad längs floden och mysigt centrum lockar. Vi fortsätter uppströms längs floden.Självklart passar vi även på att testa Moseldalens ädla droppar hos en vinbonde när vi är här.

 • DAG 5 Vandring från Assmanhausen över vinfälten till Rüdesheim

  Idag kan du följa med vår reseledare på en vacker vandring. Vår buss kör oss till grannbyn Assmannshausen. Härifrån tar vi linbanan upp på berget. Vi vandrar med vacker utsikt till Niederwald Denkmal. Utflykten ingår inte, man betalar för linbanan upp, och de som vill kan även köpa biljett för nedfärden i Rüdesheim. Utflykten kräver att man kan vandra ca 4 km och också klara stigningar och trappor.

 • DAG 6 Mot Kiel

  Vi rullar norrut mot Kiel med sedvanliga stopp för lunch och fika. Om tiden medger gör vi ett stopp på CITTI för inköp innan vi rullar ombord på båten mot Göteborg. Ombord får vi bekväma hytter och och de som vill kan förboka en god Stena-buffé inkl dryck. I priset ingår insideshytt med golvstående sängar.

 • DAG 7 Sista biten hem

  På morgonen under tiden vi äter frukost seglar vi in i Göteborgs vackra skärgård och vi sätter oss tillrätta för de sista få milen till våra hemorter

Resekalender
1/2Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
16/2Polen hälsoresafrån 3 990:-
27/2Rostock Lördagfrån 1 390:-
1/3Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
8/3Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-