Skip to main content

Rhen & Mosel

Välkommen på en resa till vinets och romantikens Tyskland. Vi bor i Rüdesheim vid den starka, dramatiska och strida floden Rhen, vilken än idag övervakas av medeltida riddarborgar så långt ögat kan nå. Vi besöker också Rhens vackra ”dotter”, den lugna, mjuka och slingrande Mosel. Översvämningarna är längre västerut och påverkar inte resan. Nu 1000:-rabatt! Dras av vid bokning.

Fritextsökning

Coronainformation

Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen. 

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 6 frukostar, 6 middagar, båttur på Rhen, Viking Class, reseledare. Vinprovningar, entréer och ev. kvällsarrangemang är ej inkluderade i resans pris.

TILLÄGG: Enkelrum 1350:- 

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Ahrensburg

  Tidig avresa från respektive hemort för färd söderut via Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden framåt kvällen når vi Hotel am Schloss Ahrensburg*** och äter en gemensam middag. Ca 70 mil

 • Dag 2. Ahrensburg – Rüdesheim

  Efter frukost fortsätter vi söderut och framåt sen eftermiddag når vi den romantiska lilla medeltidsstaden Rüdesheim. På kvällen blir det gemensam middag med påföljande promenad genom den musik och sång fyllda staden. Givetvis skall vi provsmaka det vita vinet som växer på sluttningarna utmed floden Rhen. Vi bor på charmiga Hotel Lindenwirt*** som är centralt beläget vid Drosselgasse, vid den berömda smala gågatan som är kantad med restauranger och barer där man kan sitta under vinrankor,lyssna på musik och dricka ett glas vin. Gemensam middag på hotellet. Ca 56 mil

 • Dag 3. Rhendalen

  Vi inleder vår vistelse i Rhendalen med en båttur på floden genom världens slott- och borg tätaste område upp till St. Goarshausen. Här möter vår buss oss och vi kör upp till klippan där den vackra och sägen-omspunna jungfrun Loreley lär ha suttit och förtrollat sjömännen på floden så att de gick i kvav. Under eftermiddagen finns möjlighet för de som önskar att följa med på vinprovning. Pris beroende på arrangemang.
  Gemensam middag på hotellet

 • Dag 4. Moseldalen

  Utmed Mosel klättrar vinodlingarna upp för branterna som kröns av gamla borgruiner. Dalgångens bästa viner kommer från den del som kallas Mittel-Mosel, här ligger bland andra de kända orterna Cochem och den lilla pittoreska korsvirkesstaden Bernkastel-Kues. Vi gör uppehåll i båda och det blir möjlighet till avsmakning av Mosels ädla droppar. Pris beroende på arrangemang.

 • Dag 5. Rüdesheim

  Denna dag disponerar du på egen hand. Kanske en tur med linbanan upp till det nationalromantiska monumentet Niederwald Denkmal lockar för att vandra ner mellan vinstockarna på sluttningarna ovanför Rüdesheim. Alternativen är många och vår reseledare ger tips o råd. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 6. Rüdesheim – Lübeck

  Så var det dags att lasta in bagaget och vinka adjö till ”Tysklands vagga” för den här gången. Vi åker tillbaka norrut och anländer till Lübeck framåt kvällen. Vi bor på fina Holiday Inn****och har gemensam middag. Ca 60 mil

 • Dag 7. Lübeck- Hemorten

  Vi åker de sista milen till Puttgarden och färjan som tar oss över till Danmark. Vidare via de danska öarna till Helsingör och färjan över sundet till Helsingborg. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl.20. Ca 72 mil

Resekalender
15/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
18/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
22/10Hjalmars Julspektakelfrån 1 195:-
22/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
23/10Rügen Shoppingfrån 1 190:-