Skip to main content

Rhen & Mosel

Rhen-Mosel
Välkommen på en resa till vinets och romantikens Tyskland. Vi bor i Rüdesheim vid den starka, dramatiska och strida floden Rhen, vilken än idag övervakas av medeltida riddarborgar så långt ögat kan nå. Vi besöker också Rhens vackra ”dotter”, den lugna, mjuka och slingrande Mosel. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Lüneburger Heide/Hamburg

  Tidig avresa från respektive hemort för färd söderut via Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Övernattning och gemensam middag 17/8 på Achat Hotel Lüneburger Heide och den 8/9 bor vi på Achat Hotel Buchholz Hamburg. (Ca 72-84 mil)

 • Dag 2. Walsrode – Rüdesheim

  Efter frukost fortsätter vi söderut och på eftermiddagen når vi den romantiska lilla medeltidsstaden Rüdesheim. På kvällen blir det gemensam middag med påföljande promenad genom den musik- och sångfyllda staden. Givetvis skall vi provsmaka det vita vinet som växer på sluttningarna utmed floden Rhen. På avresan 17/8 bor vi på Central Hotel Ringhotel beläget 300 m från Drosselgasse och den 8/9 bor vi på Hotel Lindenwirt beläget på Drosselgasse som är den berömda smala gågatan som är kantad med restauranger och barer där man kan sitta under vinrankor, lyssna på musik och dricka ett glas vin. Gemensam middag på hotellet. (Ca 44-54 mil)

 • Dag 3. Rhendalen

  Idag blir det båttur på floden genom världens slott- och borgtätaste område upp till St. Goarshausen. Här möter vår buss oss och vi kör upp till klippan där den vackra och sägen-omspunna jungfrun Loreley lär ha suttit och förtrollat sjömännen på floden så att de gick i kvav. Under eftermiddagen finns möjlighet för de som önskar att följa med på vinprovning. Pris beroende på arrangemang. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4. Moseldalen

  Utmed Mosel klättrar vinodlingarna upp för branterna som kröns av gamla borgruiner. Dalgångens bästa viner kommer från den del som kallas Mittel-Mosel. Här ligger bland andra de kända orterna Cochem och den lilla pittoreska korsvirkesstaden Bernkastel-Kues.Vi gör uppehåll i båda och det blir möjlighet till avsmakning av Mosels ädla droppar. Pris beroende på arrangemang. Gemensam middag.

 • Dag 5. Rüdesheim

  Denna dag disponerar du på egen hand. Kanske en tur med linbanan upp till det nationalromantiska monumentet Niederwald Denkmal lockar för att vandra ner mellan vinstockarna på sluttningarna ovanför Rüdesheim. Alternativen är många och vår reseledare ger tips och råd. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 6. Rüdesheim – Lübeck

  Så var det dags att lasta in bagaget och vinka adjö till ”Tysklands vagga” för den här gången. Vi åker tillbaka norrut och anländer till Lübeck framåt kvällen. Vi bor på Golden Tulip Lübeckerhof och där har vi gemensam middag. (Ca 60 mil)

 • Dag 7. Lübeck- Hemorten

  Efter frukost beger vi oss mot Puttgarden och passar på att inhandla lite drycker på vägen. Färjan tar oss över till Danmark, vidare via de danska öarna till Helsingör och färjan över sundet till Helsingborg. Beräknad hemkomst till Linköping ca 20:00. (Ca 67 mil)

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 6 frukost, 6 middag, båttur på Rhen, Buss "Viking Class", reseledare.
(Vinprovningar samt entréer och ev. kvällsarrangemang är ej inkluderade i resans pris).

TILLÄGG: Enkelrum 1.800:-, platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Avbokningsvillkor: Fri avbokning fram till 46 dagar före avresa, 45 – 31 dagar innan avresa 400:-/person, från 30 – 8 dagar före avresa betalas 50% av resans pris, därefter hela kostnaden.

Våra hotell

Avgången 17/8
Achat Hotel Lüneburger Heide***, Lüneburger Heide
Central Hotel Ringhotel***, Rüdesheim
Golden Tulip Lübeckerhof***, Lübeck

Avgången 8/9
Achat Hotel Buchholz****, Hamburg
Hotel Lindenwirt***, Rüdesheim
Golden Tulip Lübeckerhof***, Lübeck

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/9Se allaRhen Mosel
Garanterad Avgång
Mer än 810 990:-BokaMer information

Hotell

Hotel Lindenwirt
Hotel Lindenwirt
Hotel Lindenwirt 3-stjärnigt hotel som ligger i hjärtat av Rüdesheims historiska gamla stad. Korsvirkeshus med snidade lusthus, öppna gallerier med utsikt över den vackra gården, och så den gamla lind...