Skip to main content

Skottland med Högländerna

Vackra vidsträckta ljunghedar, trolska berg, mytomspunna sjöar och medeltida slott -- de skotska högländerna är en oförglömlig upplevelse!

Vi möter kanske inte William Wallace från den berömda filmen Braveheart men ett väl så magiskt Skottland med män i kilt som spelar säckpipa och dricker välsmakande whisky. Historier från svunna tider om klaner och sjöodjur får vi förtäljda för oss…

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Buss ”Viking Class”, utflykter enligt program, del i dubbelhytt/dubbelrum, 8 frukostar, 8 middagar och reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelhytt/rum: 6.900:-, platsbokning i bussen 200:-, valutatillägg 700:-/person

VALUTA: EUR, GBP

PASS: Ja

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Bremen

  Vi startar tidig morgon ner till Helsingborg och färjan till Danmark, vidare mot färjan Rödby-Puttgarden. Framåt kvällen når vi Bremen där vi bor på centralt belägna 3-stjärniga InterCityHotel. Gemensam middag på hotellet. (Ca 82 mil)

 • Dag 2. Bremen – Amsterdam

  Vi åker över gränsen till kanalernas och väderkvarnarnas land Holland. Vi åker över Nordsjövallen och stannar i fiskebyn Volendam för lunch. Framåt eftermiddagen kommer vi till Amsterdam där vi checkar in på DFDS Amsterdam där vi har utsideshytter. Gemensam middag och därefter väntar en trevlig kväll ombord så länge vi orkar. (Ca 35 mil)

 • Dag 3. Newcastle - Glasgow

  Frukost ombord innan vi anländer till Newcastle under förmiddagen. Vi korsar England västerut och fortsätter norrut mot Glasgow som är Skottlands största stad. Några mil norr om Glasgow når vi vårt första besök på Auchentoshan Distilleri. En rundvandring och provsmakning väntar oss och givetvis har de en shop också! Vår övernattning är på 4-stjärniga Gleddoch Golf & Spa Resort. Gemensam middag. (Ca 30 mil)

 • Dag 4. Glasgow – Inverness

  Efter frukost går färden vidare utmed den ombesjungna Loch Lomond. Nu väntar en dag i högländerna och Skottlands mest romantiska trakter, med sägner, idylliska slott och beryktade odjur mm. Vi följer Loch Linnhes strand till Fort William, som ligger i skuggan av Ben Nevis – Skottlands högsta berg. När vi passerar Loch Ness får vi spana efter det stora sjöodjuret. Vi är snart framme vid dagens mål Inverness där ska vi bo i två nätter på centralt belägna 3-stjärniga The Royal Highland Hotel. Gemensam middag. (Ca 30 mil)

 • Dag 5. Cawdor Castle

  Efter frukost gör vi en utflykt till Cawdor Castle. Vi gör en rundtur med audioguide i detta välbevarade 1300-talsslott och om vädergudarna är med oss finns även en trevlig trädgård att strosa i innan vi vänder åter mot Inverness. Under eftermiddagen har vi sedan tid att på egen hand se mer av Inverness innan vi samlas åter för gemensam middag.

 • Dag 6. Inverness – Edinburgh och Military Tattoo

  Vår buss tar oss idag söderut mot Aviemore genom högländerna, ett slående vackert landskap med omväxlande mjuka bergssidor och vassa bergstoppar. Vi gör ett intressant besök vid någon av de berömda whiskydestillerierna. Vi passerar Perth och kommer fram till Skottlands huvudstad Edinburgh, som sägs vara en av de vackraste huvudstäderna i Europa - elegant och spännande med rik historia. Vi gör en stadsrundtur där vi ser många av stadens sevärdheter. Det blir också tid under eftermiddagen att på egen hand utforska Edinburgh. Gemensam middag på vårt hotell Voco Edinburgh Haymarket innan en verklig höjdpunkt på resan – Military Tattoo, ett fantastiskt skådespel med färgstarka parader. Med slottet som bakgrund, tjusigt ljusspel, musiker från flera olika länder, säckpipor, vackra dräkter och uniformer blir det här en upplevelse att minnas.

 • Dag 7. Edinburgh – Newcastle

  Lite sovmorgon och frukost innan vi beger oss tillbaka till Newcastle för incheckning på DFDS. Väl ombord installerar vi oss i våra hytter och på kvällen äter vi gemensam middag. Ombord finns ett stort utbud för den nöjeslystne men också för dig som bara önskar koppla av en stund. (Ca 20 mil)

 • Dag 8. Amsterdam – Bremen

  Vi lägger till i Amsterdam under förmiddagen och sedan går färden tillbaka genom Holland och upp mot Bremen och IntercityHotel. Gemensam middag. (Ca 36 mil)

 • Dag 9. Bremen – Hemorten

  Dags att lasta in bagaget för sista gången på denna resa! Efter shopping så tar vi färjan tillbaka till Rödby i Danmark och vidare Helsingör-Helsingborg. Förhoppningsvis har ni många härliga minnen och någon god whiskey med er hem i bagaget när vi når Östergötland framåt sen kväll. (Ca 82 mil)

Resekalender
6/10Rostock Penta hotellfrån 2 890:-
7/10Abba Voyagefrån 10 490:-
7/10Dubrovnik - Adriatiska havets Pärlafrån 15 900:-
8/10Hjalmar - Mot ljusare tiderfrån 1 350:-
9/10Rostock Intercity Hotelfrån 1 490:-