Skip to main content

Portugal

Portugal - Europas bästa resmål!
En resa till Europas västligaste land, där vi upplever flera av Portugals pärlor. Vi ser minnesmärken från landets stormaktstid som sjöfartsnation och gör bekantskap med dess traditioner. Vi bor tre nätter i Estoril endast 2,5 mil väster om en av Europas äldsta och charmigaste huvudstäder - Lissabon. Resans första dagar tillbringar vi i Porto, centrum för handel med sitt portvin och har varit årets resedestination flera gånger!

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Busstransfer t/r flygplats, flyg till Portugal t/r, buss i Portugal, del i dubbelrum, 7 frukost, 2 lunch, 6 middag, utflykter enligt program samt reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 4.415:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

AVBOKNINGSVILLKOR: 102 dgr före avresa 0:-,  101 – 36 dgr innan avresa 6.000:-/person, därefter 100%

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Porto

  Flyg Linköping avgår 06:05 och efter byte av plan i Amsterdam landar vi kl 10:40 i Porto. Vår buss väntar på flygplatsen för att ta oss till 4-stjärniga Hotel Vila Galé Porto där vi ska bo 3 nätter. Fri tid innan vi har gemensam middag.

 • Dag 2. Porto

  Vi inleder dagen med en rundtur i Portugals näst största stad Porto. I dess historiska centrum reser sig katedralen och den märkliga tvåvåningsbron över floden Douro. Under rundturen besöker vi det historiska Börshuset. I Porto finner vi de stora portvinsfirmorna samlade och vi passar på att prova denna ädla dryck på berömda "The House of Sandeman”. Ikväll äter vi gemensam middag på en restaurang med typiska regionala rätter inkl dryck.

 • Dag 3. Douro – det ”äldsta” och ”yngsta” vindistriktet

  Idag åker vi upp i hjärtat av Douros berömda vindistrikt, känt sedan hundratals år tillbaka för sina portviner som på senare år fått sällskap av röda viner i absolut världsklass. Vi besöker en av alla vingårdar som klättrar på sluttningarna utmed floden. Vinprovning och lunch innan vi kliver ombord på en flodbåt för en tur genom ett svindlande vackert landskap med terrasserade vinodlingar. Turen går till vackra lilla byn Pinhao, centrum för portvinsproduktion. Buss tillbaka till Porto och åter på vårt hotell på kvällen. Gemensam middag. (Ca 24 mil)

 • Dag 4. Porto – Coimbra – Ericeira

  Idag reser vi söderut utmed kusten och gör ett kortare stopp i Aveiro. Denna 1000-åriga stad är också känd under smeknamnet ”Portugals Venedig”, vilket anspelar på dess många kanaler. Resan fortsätter till den romantiskt belägna Coimbra. Vi blir guidade runt i denna anrika universitetsstad med besök på universitetet. Efter rundturen blir det egen tid för lunch och egna strövtåg. Dagens mål är Europas surfmecka – Ericeira! Vi checkar in på fina 4-stjärniga Vila Galé Ericeira beläget direkt vid Atlanten. Här njuter vi av utsikten ut över havet och den dramatiska kustlinjen. Alla rum har havsutsikt! Gemensam middag på kvällen. (Ca 35 mil)

 • Dag 5. Ericeira – Sintra – Estoril

  Förmiddagen fri för egna aktiviteter. Några mil bort ligger sagostaden Sintra som förtrollar människor från världens alla hörn. Bland de skogsklädda Sintrabergen har såväl morer som Portugisiska kungar låtit bygga glittrande palats och magnifika slott, omringade av exotiska parker och trädgårdar för att ”leva lyckliga i alla sina dagar”. Efter gemensam lunch tar vår guide oss med på en rundtur, inte bara i Sintra utan vidare till världens ände – Cabo da Roca – Europeiska fastlandets västligaste utpost. Dagens mål är semesterorten Estoril ca 2,5 mil väster om Lissabon, här checkar vi in på 3-stjärniga Hotel Londres (750 meter från Tamariz Beach). Gemensam middag inkl dryck. (Ca 8 mil)

 • Dag 6. Lissabon

  Portugals huvudstad - av många ansedd vara en av Europas vackraste städer. Under förmiddagen tar vår guide med oss runt och vi besöker bl a de gamla Alfamakvarteren, pittoreska Bairro Alto, ståtliga centraltorget Praco do Comercio och försvarstornet Torre de Belem, den gamla borgen uppe på kullen samt ”Mosteiro dos Jerónimos” (Hieronymsklostret). Fri tid för lunch på egen hand i Lissabon innan vi återvänder till vårt hotell i Estoril.

 • Dag 7. Estoril (fridag)

  Njut av en dag vid Atlantkusten, kanske en tur till den berömda gamla badorten Cascais endast 2,5 km bort. På kvällen samlas vi för gemensam avslutningsmiddag inkl dryck på närliggande restaurang.

 • Dag 8. Lissabon – Hemorten

  Så var det dags att säga adjö till detta vackra land! Lite sovmorgon och tid på egen hand i Lissabon innan vår buss hämtar oss för transfer till Lissabons flygplats. På flygplatsen i Linköping står vår buss och väntar för vidare transport till era hemorter.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/10Se allaPortugalMer än 821 990:-BokaMer information

Hotell

Vila Galé Porto
Vila Galé Porto
Detta 4-stjärniga hotell ligger i centrala Porto, 300 meter från tunnelbanestationen Campo 24 Agosto. Vila Gale Porto har en hälsoklubb med inomhuspool. Shoppinggatan Rua de Santa Catarina ligger 10 m...