Skip to main content

Dubrovnik

Dubrovnik – Sol och bad med spännande utflykter
Medelhavets pärla Dubrovnik med sina ringlande gränder och sin häftiga ringmur är en upplevelse att strosa runt i. När andan faller på kan man ta härliga dopp i det kristallklara vattnet. På vår soliga resa passar vi också på att göra många intressanta och roliga utflykter. Vad sägs om båttur till Elafitiöarna eller ett besök i Montenegro. Följ med oss till Kroatien och upplev Medelhavet när det är som bäst.

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Transfer till Arlanda, flygresa, busstransfer till Mlini, logi i dubbelrum med balkong, 7 frukost, 1 lunch (gäller utflykten till Elafitiöarna), 7 middag samt reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 3.500:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

AVBOKNINGSVILLKOR: 96 dgr före avresa 0:-, 95 – 36 dgr innan avresa 3 000:-/person, därefter 100%

Våra utflykter

Stadsrundtur i Dubrovnik
Efter frukost är det dags att titta på den fina staden Dubrovnik. Vi tar buss in till gamla stan och gör en stadsrundtur med lokalguide. Efter rundturen har vi fri tid att fortsätta kika runt. Det är inte inkluderat någon transfer tillbaka. Antingen kan man gå eller så använder man lokaltrafiken. Reseledaren visar hur man gör.

Elafitiöarna
Vi gör en båtutflykt till de fina Elafitiöarna. Det är en ögrupp som består av 13 öar, obeskrivligt vackra med stränder och små byar som avlöser varandra. Under dagen serveras vi lunch inkl dryck. Legenden säger att det var på Elafitiöarna som Richard Lejonhjärta var skeppsbruten. Undrar om han trivdes, charmiga byar, bedårande stränder och turkosblått hav är ju inte så dumt. Åter till vårt hotell på kvällen. Pris ej klart.

Montenegro
Följ med på en heldagstur till grannlandet Montenegro. Landet har en storslagen natur och under vår rundresa ser vi gamla staden Kotor med sin berömda medeltida stadskärna och landets turistort Budva. Pris 590:-

Dagsprogram

  • Dag 1. HEMORTEN – DUBROVNIK

    Vi startar tidigt med en med bekväm anslutningsbuss från Östergötland till Arlanda där vårt plan avgår 06:20. Vi landar 09:15 i Dubrovnik där vår inhemska buss väntar för att ta oss den korta biten till Mlini och 3-stjärniga Hotel Astarea. Det ligger precis vid havet och alla rum har balkong med delvis havsutsikt. Naturligtvis finns det även pool och badstrand. Mlini är en idyllisk fiskebosättning som ligger ca 1 mil från Dubrovnik och dit är det enkelt att ta sig med buss eller kanske trevligast med båten som går utmed kusten. Här vi ska bo i 7 nätter med halvpension.

  • Dag 2 – 7. DUBROVNIK

    Nu har vi fullt upp med att ta det lugnt. Sola, bada och följa med på våra spännande utflykter.

  • Dag 8. HEMRESA

    Vi blir hämtade på hotellet för den korta resan till Dubrovnik flygplats där planet avgår 10:00. Vi landar 12:55 på Arlanda där vår buss väntar för att ta oss hem till Östergötland.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/10Se allaDubrovnik - Adriatiska havets PärlaMer än 811 990:-BokaMer information

Hotell

Hotel Astarea Dubrovnik
Hotel Astarea Dubrovnik
Hotel Astarea är beläget i ett unikt läge i en lugn vik i den lilla staden Mlini, bara 10 kilometer från Dubrovnik. Alla rum har havsutsikt eller utsikt över medelhavsvegetationen. Två utomhuspooler l...