Skip to main content

Skottland med Orkney

Skottland med Orkney
Vackra vidsträckta ljunghedar, trolska berg, mytomspunna sjöar och medeltida slott – de skotska högländerna är en oförglömlig upplevelse! Vi möter kanske inte William Wallace från den berömda filmen Braveheart men ett väl så magiskt Skottland med män i kilt som spelar säckpipa och dricker välsmakande whisky. Historier från svunna tider om klaner och sjöodjur får vi förtäljda för oss.

På den här turen får vi även uppleva de avlägsna Orkneyöarnas mystik och slående skönhet. Orkney består av ungefär 70 öar och här finns fler arkeologiska lämningar än någon annanstans i Storbritannien.

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Transfer Linköpings flygplats, flyg, del i dubbelrum, 7 frukost, 6 middag, rundtur enligt program samt reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 4.900:-

PASS: Ja

Dagsprogram

 • Dag 1. Östergötland – Edinburgh

  För de som vill går det anslutningsbussar till Linköpings Flygplats varifrån flyget lyfter 06:00. Sen blir det byte i Amsterdam och vi landar i Edinburgh 12:40. Vi blir hämtade av vår inhyrda buss och vi börjar med en guidad rundtur i staden som avslutas vid vårt 3-stjärniga hotell Premier Inn Edinburgh Central Lauriston Place. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2. Edinburgh – Inverness

  Efter frukost sätter vi kurs mot Inverness norr ut genom högländerna, ett slående vackert landskap med omväxlande mjuka bergssidor och vassa bergstoppar. Vi gör ett intressant besök vid någon av de berömda whiskydestillerierna. Framåt kvällen anländer vi till 3-stjärniga Royal Highland Hotel i Inverness där vi ska bo två nätter med halvpension. (Ca 28 mil)

 • Dag 3. Elgin

  Efter frukost gör vi en utflykt till Whiskeyregionen Speyside norr om bergskedjan Cairngorms. Här finns närmare 50 whiskydestillerier som tillverkar sin egen Single malt whisky. Vi besöker Glen Moray Distillery i Elgin där vi får en visning samt tillfälle att provsmaka deras whisky. Under eftermiddagen återvänder vi till Inverness och får tid att uppleva högländernas huvudstad på egen hand. Gemensam middag på kvällen. (Ca 14 mil)

 • Dag 4. Inverness – Thurso

  Efter frukost korsar vi Beauly Firth och följer kusten till sagoslottet Dunrobin Castlle. Slottets och dess parkanläggningar är magnifika. Vi fortsätter norrut förbi Helmsdale till Thurso där i checkar in på 3-stjärniga Park Hotel där vi bor två nätter med halvpension. (Ca 19 mil)

 • Dag 5. Orkneyöarna

  Efter frukost tar vi färjan Gills Bay till St Margaret’s Hope där vi möts av en lokalguide som visar oss Orkneyöarna. Vi besöker huvudorten Kirkwall där vi får fri tid och sedan blir det den välbevarade
  förhistoriska bosättningen Skara Brae där människor tros ha bott cirka 3200-2500 f. Kr. Under sen eftermiddag tar vi färjan från Stromness till Scrabster och vidare till vårt hotell.

 • Dag 6. Thurso – Ullapool

  I dag står det skotska höglandet på menyn! En dag med underbara vyer väntar. Storslagna vidder, ensliga byar och sköna stränder med azurblått hav. Vi färdas längs kusten till Durness och grottan Smoo Cave. På vägen mot Ullapool färdas vi genom några av Skottlands ensligaste, men också vackraste, delar. På eftermiddagen kommer vi fram till 3-stjärniga The Royal Hotel i Ullapool. Kvällen är fri för middag på egen hand.

 • Dag 7. Ullapool – Edinburgh

  Efter frukost reser vi sydost mot Edinburgh. Under förmiddagen passerar vi Cairngorms Nationalpark. Vi stannar för lunch på egen hand i naturskönt belägna byn Pitlochry. Under sen eftermiddag når vi Edinburgh där vi bor på 3-stjärniga Ibis Edinburgh Centre South Bridge. Gemensam middag. (Ca 20 mil)

 • Dag 8. Edinburgh – Östergötland

  Vi har ytterligare en förmiddag att utforska Edinburgh. På eftermiddagen kör vår buss oss ut till flygplatsen varifrån vårt plan lyfter 17:25. Efter en mellanlandning i Amsterdam landar vi i Linköping 23:05 där buss väntar för de som beställt.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/9Se allaSkottland OrkneyMer än 822 990:-BokaMer information

Hotell

Royal Highland Hotel
Royal Highland Hotel
Hotellet är inbäddat i den pulserande och moderna Skottland. Ett vänligt och välkomnande riktigt skotskt hotell med magnetisk karaktär och charm. Rummen har fritt WiFi, TV samt hårtork. Se hemsida: Ro...