Skip to main content

Stralsund Rügen

Så nära och så mycket att erbjuda.
Välkomna till Tysklands största ö och semesterparadis. Här möts vi av härliga sandstränder, vackra kurorter, idylliska fiskebyar, natursköna nationalparker och inte minst legenderna om Störtebeker!! Vi bor i den vackra Hansastaden Stralsund.

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, 3 frukostar, 2 middagar, utflykter enligt program samt reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 870:-, platsbokning i bussen 150:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Stralsund

  Vi tar oss via färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock. Vid ankomsten till Tyskland har vi bara en kort bit till Stralsund och IntercityHotel Stralsund där vi stannar i tre nätter. Gemensam middag. (Ca 67 mil)

 • Dag 2. Rügen

  Idag väntar en härlig dag som börjar i ”den vita staden” Putbus varifrån vi tar en tur med ångtåget ”Rasende Roland” från 1895. I badorten Sellin stiger vi av och promenerar in till centrum där vi har tid att njuta av den vackra sekelskiftesbebyggelsen utmed huvudgatan Wilhelmstrasse, den långa sandstranden samt besöka den berömda Sellinbryggan. Vi avslutar dagen med ett besök i en av Rügens nationalparker där vi njuter av fantastisk utsikt från kritklippan Königstuhl. (Ca 10 mil)

 • Dag 3. Stralsund

  Staden är kanske extra intressant för oss svenskar då vi har en sammanflätad historia. 1628 började det som brukar kallas ”sverigetiden”. Dagen ägnar vi åt den vackra Hansastaden med en mängd historiska byggnader. Efter en guidad promenad blir det tid för egna strövtåg innan vi återvänder till vårt hotell. Gemensam middag.

 • Dag 4. Stralsund – Hemorten

  Efter frukost är det dags att lämna Stralsund och bege sig hemåt via färjan Rostock-Gedser. Vi reser genom Danmark och upp till färjan Helsingör-Helsingborg och är åter i Östergötland framåt 21-tiden på kvällen. (Ca 67 mil)

Resekalender
7/12Julmarknad Berlinfrån 4 490:-
7/12Julmarknad Bremenfrån 5 390:-
11/12Helsingforskryssningfrån 995:-
11/12Tallinnkryssningfrån 995:-
15/12Julmarknad Rostock 3 dagarfrån 3 990:-