Skip to main content

Stralsund Rügen

Stralsund – Rügen  
Så nära och så mycket att erbjuda.
Välkomna till Tysklands största ö och semesterparadis. Här möts vi av härliga sandstränder, vackra kurorter, idylliska fiskebyar, natursköna nationalparker och inte minst legenderna om Störtebeker!! Vi bor i den vackra Hansastaden Stralsund.

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, 3 frukost, 1 middag, utflykter enligt program samt reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 1125:-, platsbokning i bussen 150:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Avbokningsvillkor: Fri avbokning fram till 46 dagar före avresa, 45 – 31 dagar innan avresa 400:-/person, från 30 – 8 dagar före avresa betalas 50% av resans pris, därefter hela kostnaden.

Vårt hotell

Hotel Baltic Stralsund, heter även Vienna House by Wyndham Baltic Stralsund. Ligger centralt och inom gångavstånd från den charmiga Gamla Stan, livliga Stralsunds hamn och natursköna Stralsund Beach.
Se mer information nedan.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Stralsund

  Vi tar oss via färjorna Helsingborg – Helsingör och Gedser – Rostock. Vid ankomsten till Tyskland har vi bara en kort bit till Stralsund och 4-stjärniga Vienna House by Wyndham Baltic Stralsund där vi stannar i tre nätter. Gemensam middag. (Ca 67 mil)

 • Dag 2. Rügen

  Idag väntar en härlig dag som börjar i ”den vita staden” Putbus varifrån vi tar en tur med ångtåget ”Rasender Roland” från 1895. I badorten Sellin stiger vi av och promenerar in till centrum där vi har tid att njuta av den vackra sekelskiftesbebyggelsen utmed huvudgatan Wilhelmstrasse, den långa sandstranden samt besöka den berömda Sellinbryggan. Därefter tittar vi på Hitlers hotel Prora som är flera kilometer långt. Vi avslutar dagen med ett besök i en av Rügens nationalparker där vi njuter av fantastisk utsikt från kritklippan Königstuhl. (Ca 10 mil)

 • Dag 3. Stralsund

  Staden är kanske extra intressant för oss svenskar då vi har en sammanflätad historia. 1628 började det som brukar kallas ”Sverigetiden”. Dagen ägnar vi åt den vackra Hansastaden med en mängd historiska byggnader. Efter en guidad promenad blir det tid för egna strövtåg innan vi återvänder till vårt hotell.

 • Dag 4. Stralsund – Hemorten

  Efter frukost är det dags att lämna Stralsund och på hemvägen stannar vi på någon butik för att fylla på husapoteken. Därefter beger vi oss hemåt via färjan Rostock – Gedser. Vi reser genom Danmark och upp till färjan Helsingör – Helsingborg och är åter i Östergötland framåt 21-tiden på kvällen. (Ca 67 mil)

Resekalender
25/5Bornholm - Östersjöns Pärlafrån 6 990:-
31/5Rostock Intercityfrån 2 990:-
1/6Mamma Mia The Partyfrån 3 495:-
6/6Burg Shopping 2 dagarfrån 2 490:-
7/6Calles Express - 22 timmars resafrån 990:-