Skip to main content

Utvandrarna med Kosta

Under vår resa upplever vi det mest småländska av Småland och färdas i utvandrarnas fotspår.
Vi bor på Kosta Lodge i deras bekväma 2-bädds stugor i anslutning till Destination Kosta med allt vad det innebär här finns hyttsill, shopping, glaskonst och en glasbar på 3,5 ton!

Fritextsökning

Coronainformation

Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, del i 2-bäddsstuga, rundturer och guidningar enligt program, 1 frukost, 1 middag och 2 lunch

TILLÄGG: Enkelrum 200:-, platsbokning i bussen 100:- 

Dagsprogram

  • Dag 1. Ankomst till Destination Kosta

    Avresa från Östergötland på morgonen och vi gör ett stopp med busskaffe och fralla ”Mot det drömda lyckolandet i nya världen gick färden, skiftande var motiven, skiftande blev också deras öden”. Vi möter vår lokala guide som på bred småländska tar oss med i Utvandrarnas fotspår och snitslar oss genom denna viktiga del av historien. Medan vi följer Utvandrarleden bekantar vi oss med miljöer som vi både sett och läst om och likaså många platser med kopplingar till Wilhelm Mobergs liv. T.ex. Duvemåla där Kristina föddes, Wilhelm Mobergs minnessten i Moshultamåla, Pestkyrkogården, Modala glasbruk, Åkerby vägskäl och Långasjö. Vi checkar in på Kosta Lodge där vi bor i deras trevliga 2-bädds stugor. På kvällen får vi uppleva en klassisk småländsk hyttsill där vi avnjuter både mat, uppträdande och glasblåsning.

  • Dag 2

    Efter en välsmakande frukost och kanske lite egna strövtåg i Kosta eller passa på att handla kläder etc. i deras outletbutik eller hälsa på älgarna i deras hägn. Sen åker vi vidare till Växjö för att besöka utvandrarnas hus där vi blir guidade. Lunch och kaffe hinner vi också med under dagen.

Resekalender
30/5En resa i tidenfrån 795:-
6/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 390:-
16/6Smakfulla Skånefrån 3 990:-
23/6Midsommar i Bohuslänfrån 4 950:-
29/6Höga kusten med Inlandsbananfrån 7 490:-