Skip to main content

Amalfikusten

En sagolikt vacker kust där bergen stupar brant ner i det azurblå havet. Små pittoreska byar med pastellfärgade hus och en medelhavsvegetation när den är som vackrast. Kampanien är ett uttryck för skönhet och det ljuva livet – La Dolce Vita! Följ med på en magisk resa full av upplevelser med Pompeji, Capri, Amalfikusten, vattenbufflar och mycket mer. Vi bor på fräscha Hotel Domo med en fantastisk utsikt över Neapelbukten.

Fritextsökning

Flyginformation

FLYGTIDER
Vi flyger med KLM enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta. Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.klm.com och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.
Flygbiljetter skickas ut per e-mail ca 1 vecka före avresa.

KL1178 Linköping - Amsterdam   kl.06:05-07:45
KL1381 Amsterdam - Neapel       kl.08:50-11:20
KL1384 Neapel - Amsterdam       kl.17:40-20:20
KL1183 Amsterdam - Linköping   kl.21:00-22:45

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage, max 55 x 35 x 25 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 40 x 30 x 15 cm, totalvikt max 12 kg

PASS
Ja

VALUTA
Euro

VIKTIGT
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Ingår och villkor

INGÅR
Anslutningsbuss t/r, flyg Linköping-Neapel t/r, del i dubbelrum, 6 frukostar, 5 middagar, 2 luncher, alla utflykter enligt program samt reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum 1870:-

VALUTA
EUR Euro

PASS
Ja

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR FLYG
-120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Våra utflykter

Sorrento (halvdag)
Idag tar vi tåget till vackra Sorrento belägen på en bergsplatå ovanför Medelhavet. Staden har en lång historia som nöjesstad för de rika och berömda. Efter en kort promenad bland stadens sevärdheter har vi fri tid.
Här kan man ta en hiss ner till stranden, shoppa loss, prova traktens kända Limoncello eller bara slå sig ner på ett café och njuta av folklivet.

Vattenbufflar och vinprovning – en gastronomisk dag
Vi besöker gården som presenterades i SVT:s program Landgång 2017. På buffelfarmen finns 600 bufflar och vi får se hur mozzarellaosten produceras. Efter en liten rundtur på gården hos Flavia och hennes familj sätter vi oss till bords för en lättare lunch med traktens specialiteter. Vi avslutar dagen med en vinprovning.

Amalfikusten
På slingrande vägar tar vi oss till sydsidan av den Sorrentinska halvön och orten Positano där de vackra husen klättrar uppför sluttningen. Här börjar den vykortsvackra Amalfikusten som bjuder på ett mycket pittoreskt landskap med hisnande vyer. Husen i byarna längs havet är målade i varma pastellfärger omgivna av välskötta trädgårdar och terrasser. Intensiva dofter av citronträd och salt i luften skapar en unik känslomässig upplevelse när vi åker utmed Europas vackraste kustlinje.

Capri
Axel Munthes vackra ö! På Capri åker vi minibussar till Anacapri som är den näst största staden på ön och ligger längs med berget Solaro. Vi besöker stadens mest kända villa, Villa San Michele, som byggdes av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe. Huvudorten är Capri och dit beger vi oss för en rundvandring som även bjuder på Capris symbol – de berömda klipporna i havet.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Neapel - Vico Equense

  Anslutningsbuss till flygplatsen i Linköping varifrån vi flyger till Neapel. Här inleder vi resan med lunch och vad passar väl bättre än att prova en äkta italiensk pizza då Napoli är födelseplatsen för denna omtyckta rätt. Mätta och belåtna tar vi en tur genom en fascinerande stad med vår italienska buss innan vi fortsätter ner till Vico Equense och Hotel Domo 20 där vi ska bo i 6 nätter. Gemensam middag på hotellet. Ca 5 mil

 • Dag 2 – 6 Vi mixar egen tid med spännande utflykter...

  Vico Equense ligger vackert vid Neapelbukten och är en omtyckt turistort. Kanske stadens centrum med shopping lockar, sitta ner på någon uteservering och njuta av livet eller ett dopp i det blå.

  Mer information om våra utflykter under, Våra utflykter.

 • Dag 7 Vico Equense – Pompeji – hemorten

  På väg mot flygplatsen stannar vi för ett besök i Pompeji, staden som begravdes i aska år 79. Vi reser tillbaka ca 2000 år i tiden och får se bl.a. badanläggningar, arenor och vandrar på de kullerstensbelagda gamla gatorna.

Karta

Resekalender
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
7/11Rostock Lördagfrån 1 390:-