Skip to main content

Celle med sparris

Sparrissäsongen i Tyskland är något alldeles speciellt. Runt om på landsbygden ser man hemgjorda reklamskyltar med gårdarnas olika sparriserbjudanden. Vi bor i mysiga Celle, korsvirkesstaden med Europas största sammanhängande korsvirkesensemble!  

Husen som hämtade ur sagan om Hans och Greta är så ljuvliga att man vill bryta loss en bit och smaka … Sparrisen däremot provsmakar vi i samband med besök på en av gårdarna i närheten som odlar dessa delikatesser.  

Fritextsökning

Coronainformation

Vi kommer att boka max 40 personer, då vi har plockat ut säten i bussen för att få Coronaavstånd till nästa säte. Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.

Danmark kräver just nu personbevis som styrker er adress, hemort och län.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

Ingår: Bussresa, färjor och vägskatter, del i dubbelrum, 3 frukostar, 2 middagar, 1 lunch,  utflykter enligt program samt reseledare.  100 kg shopping

Enkelrumstillägg: 640:- 

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten – Celle

  Vi reser tidig morgon från våra hemorter och gör frukoststopp i Ljungby innan vi fortsätter mot färjorna mellan Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Framåt kvällen anländer vi till centralt belägna Hotel Intercity***. Gemensam middag på Rådhuskällaren Celle. Ca 85 mil

 • Dag 2 Celle

  Efter frukost går vi en stadspromenad genom denna sagolika stad en gång residensstad för hertigarna av Braunschweig-Lüneburg. Hör berättelserna från förr och nu. Vi avslutar efter ca 1,5 timme. Resten av dagen fri för egna strövtåg och upptäckter. Vi återsamlas lagom till kvällen då vi äter gemensam middag på Rådhuskällaren bestående av Sparrissoppa, Wienerschnitzel och äpplepaj – hmmm mums!!

 • Dag 3 Celle

  Idag besöker vi Spargelhof Heuer och tittar på odlingarna med påföljande sparrislunch. Låt er väl smakas av dessa läckerheter! Sen beger vi oss till den mysiga staden Hildesheim där vi besöker Cooks & Wines där vi provar 5 stycken viner.
  Kvällen på egen hand.

 • Dag 4 Celle – Hemorten

  Vi lämnar vårt hotell efter frukost och åker samma väg tillbaka som vi kom. Naturligtvis stannar vi på någon butik där vi kan fylla på husapoteken
  Vi beräknar vara åter i Östergötland vid 21 tiden. Ca 85 mil

Resekalender
30/5En resa i tidenfrån 795:-
6/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 390:-
16/6Smakfulla Skånefrån 3 990:-
23/6Midsommar i Bohuslänfrån 4 950:-
29/6Höga kusten med Inlandsbananfrån 7 490:-