Skip to main content

Flensburg med Römö och Sylt

Flensburg med Römö och Sylt
Flensburg är en blandning av tyskt och danskt. Staden ligger vid fjorden Flensburg Förde i Schleswig-Holstein. Idag är det en mycket aktiv hamnstad, där fiskare samsas med yachter och fritidsbåtar från hela Europa. Staden är en gränsstad som blivit en mycket populär shoppingstad med stora varuhus och affärscentrum men trots detta har man lyckats behålla sin speciella atmosfär. Under vår resa blandar vi danskt och tyskt…  

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Kropp

  Avresa från Östergötland på morgonen och efter ett fikastopp i Ljungby så tar vi färja Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Vi fortsätter sen till fina 4-stjärniga Hotel Wikingerhof i staden Kropp, en liten stad belägen 5 mil söder om Flensburg. Gemensam middag. (Ca 74 mil)

 • Dag 2. Utflykt Flensburg

  Efter frukost sätter vi kurs mot Flensburg som är en gränsstad och har genom århundradena haft omväxlande danskt och tyskt styre. Här får vi en stadsrundtur med lokalguide. Efter det har vi fri tid att äta lunch och att upptäcka denna mysiga stad. Allra mysigast är ”Rote Strasse” med gammal bebyggelse och många små charmiga butiker! Innan vi åker tillbaka till vårt hotell så åker vi förbi Calles för att fynda lite flytande varor. Gemensam middag. (Ca 12 mil)

 • Dag 3. Römö & Sylt

  Frukost. Idag beger vi oss tillbaka till Danmark och förbi många fina små orter ut mot Vadehavet och till ön Römö. Hit kommer vi efter att vi har åkt över Römödämningen, som älskas av fåglarna då det är stora skillnader mellan ebb och flod. Vidare tar vi oss med båt från Römö i Danmark till ön Sylt i Tyskland. Den 4 mil långa ön som fortfarande sjunker på grund av erosion är känd för sin uppfriskande havsluft och sina öppna vidder. Detta är Tysklands fjärde ö och kallas för ”Tysklands Mallorca”. Vi beger oss runt på ön till bland annat den gamla fiskebyn Kampen som i början av 1920-talet blev Sylts centrum för författare och intellektuella. Vi avslutar dagen med ett besök i shoppingområdet i Westerland. Då Sylt inte har någon vägförbindelse med fastlandet kör vi upp bussen på en tågvagn och åker med det tillbaka. Gemensam middag. (Ca 29 mil)

 • Dag 4. Hemresa

  Frukost. Vi lämnar Tyskland och åker över Bältbroarna över Fyn och kommer till Själland. Sen färja från Helsingör till Sverige. Väl i Sverige beger vi oss norröver och under kvällen kommer vi tillbaka till våra respektive orter efter några underbara dagar tillsammans. (Ca 78 mil)

Ingår och Villkor

INGÅR: Buss ”Viking Class”, del i dubbelrum, 3 frukost, 3 middag, 75 kg shopping samt reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 480:-, platsbokning i bussen 150:-

VALUTA: EUR, DKK

PASS: Ja

Avbokningsvillkor: Fri avbokning fram till 46 dagar före avresa, 45 – 31 dagar innan avresa 400:-/person, från 30 – 8 dagar före avresa betalas 50% av resans pris, därefter hela kostnaden.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
27/8Se allaFlensburg och Sylt
Garanterad Avgång
15 490:-BokaMer information

Hotell

Hotel Wikingerhof
Hotel Wikingerhof
Hotellet har 69 rum samt 1 semesterlägenhet. Restaurangen och ölträdgården på innergården bjuder också in lokalbefolkningen att njuta av kulinariska läckerheter: kockarna tillagar alla rätter färska o...