Skip to main content

Györ

Györ med Bratislava och Budapest
Györ är en stad i Ungerns nordvästra hörn mittemellan Wien och Budapest. Ett mycket bra läge där olika viktiga vägar möts. Györ är regionhuvudstad i Ungens västligaste region. Den pittoreska gamla stadskärnan kan man utforska till fots. Tre floder möts här och på bron över floden Ràba har man en fin utsikt över stadsdelen Köztársaság tér med de vackra barockhusen. Györ är den stad i Ungern som näst efter Budapest är rikast på historiska byggnader. Den gamla Biskopsborgen har en 1000-årig historia.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Berlin

  Vår resa börja med att bussen tar oss via Helsingborg – Helsingör över de danska öarna till färjan Gedser – Rostock. Framåt kvällen når vi vårt hotell Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg. Middag och logi. (Ca 83 mil)

 • Dag 2. Berlin – Györ

  Efter frukost åker vi vidare genom Tyskland och passerar Dresden innan vi kommer in i Tjeckien. Vidare förbi Prag och Brno och vi kommer även in i Slovakien och förbi dess huvudstad Bratislava. Vi fortsätter in i Ungern och inte långt från gränsen ligger vårt mål, staden Györ. Här väntar 3-stjärniga Hotel Ibis Györ på oss och vi gör oss hemmastadda för våra fem nätter här innan vi äter gemensam middag. ( Ca 73 mil)

 • Dag 3 – 6. Ungern

  Under dagarna i Ungern kommer vi att göra intressanta och givande utflykter till olika platser. Det blir också en dag att disponera helt efter eget behag. Györ har trevliga shoppingkvarter helt nära hotellet, många restauranger, fina promenadstråk och en gammal genuin stadskärna och det vackra rådhuset som vi bor nära.

 • Dag 7. Györ – Berlin

  Frukost och sedan måste vi lämna Györ och vända norrut. Vår hemresa går samma väg som nerresan och på kvällen når vi Henningsdorf nordväst om Berlin där 3-stjärniga Wyndham Garden väntar med middag och sköna bäddar. (Ca 77 mil)

 • Dag 8. Berlin – Hemorten

  Efter frukost åker vi upp till färjan i Rostock som tar oss över till Gedser i Danmark, via de danska öarna och sedan färja Helsingborg – Helsingör och vidare genom Skåne och Småland hem till Östergötland. Beräknad hemkomst Linköping ca 21:30. (Ca 77 mil)

Ingår och Villkor

INGÅR: Bussresan i helturistbuss, färja t/r, vägavgifter och vägskatter, del i dubbelrum med bad/dusch och wc, 7 frukost, 7 middag, reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 2.625:-, platsbokning i bussen 200:-, utflykter enligt program

PASS: Ja

Utflykter

Bratislava
Slovakiens huvudstad, ”Skönheten vid Donau”. Lokalguiden tar oss runt på en stadsrundtur. Här finns många vackra byggnader, flera slott, presidentens palats och parlamentsbyggnaden. Den nya bron över Donau med restaurant 80 meter högt uppe i pylonen, Slavin – det mäktiga monumentet som minner om andra världskriget m m. Trots att Bratislava är en underbar och trevlig stad så är den en av EU:s minst besökta huvudstäder. Det beror bland annat på att folk i allmänhet inte känner till den så bra ännu – det kan vara en fördel för dig att upptäcka vilken skatt staden är – innan alla andra gör det! Pris 390:-.

Budapest
Vi erbjuder också en utflykt till Ungerns huvudstad som ligger ca 12 mil österut. Där möter en skandinavisktalande lokalguide som kommer att lotsa oss runt i staden, visa och berätta. Vi åker på både Buda-sidan och Pest-sidan om Donau. Vi ser bland annat Fiskarbastionen, Mattiaskyrkan, Gellertberget, Parlamentsbyggnaden. Det blir också en stund för egna strövtåg i centrum. Vägen tillbaka väljer vi att följa Donaus dalgång. På kvällen möts vi upp på hotellet för gemensam middag. Pris 390:-.

Balaton
En utflykt går söderut till Balatonsjön, ungrarnas eget populära turistmål och Centraleuropas största insjö – även kallad ”Det ungerska havet”. Sjön är grund och värms upp snabbt och längs södra stranden finns många bad med långgrunda stränder samt intressanta kurorter byggda kring de varma källorna. Den kuperade norra sidan är den mest natursköna. Längs långa sluttningar ligger vinodlingar i trappstegsterrasser ner mot sjön. Vi besöker bland annat den kanske allra vackraste platsen vid sjön Tihany, den lilla staden på halvön med samma namn. Där tittar vi in i kyrkan. Så blir det besök på en vingård med vinprovning och en välsmakande 3-rätters lunch. Pris 590:-.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/9Se allaGyör med Bratislava och BudapestMer än 810 990:-BokaMer information

Hotell

Ibis Györ Hotel
Ibis Györ Hotel
Ibis Györ är ett 3-stjärnigt hotell som ligger centralt på huvudgatan 10 minuters promenad från centrum och tågstation. Det omgivande området erbjuder shopping och avkopplande faciliteter. Hotellet ha...