Skip to main content

Möt våren i tre Medelhavsländer

Det Adriatiska havet med sitt klara vatten, sitt utomordentligt gynnsamma klimat, sin historia och en uppsjö av vackra platser, öar och städer. Stränder, vingårdar och natur som inbjuder till strövtåg. Sloveniens kuststräcka mäter endast 45 km, men rymmer de medeltida städerna Koper, Izola, Piran och Portoroz, och allt som en livsnjutare kan efterfråga. Vi bor i den lugna semesterorten Portoroz med sitt vindskyddade läge inne i en bukt. Under resan varvar vi avkoppling här med intressanta utflyktsmål i både Slovenien, Italien och Kroatien.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Berlin

  Vi reser söderut från Östergötland mot Helsingborg där vi möter våra reskamrater från Västergötland och skiftar ev lite bussar med varandra för fortsatt färd mot våra respektive resmål. Vi tar färjan över till Helsingör sen genom Danmark till Gedser för nästa färja till Tyskland. Vi bor på 3-stjärniga Hotell Wyndham Garden i Henningsdorf Berlin där vi checkar in och äter middag. (Ca 75 mil)

 • Dag 2. Berlin - Rosenheim

  Efter frukost far vi in i Berlin och gör en snabb rundtur innan vi tar oss ut på vägarna mot Rosenheim där vi bor på 3-stjärniga Landgasthof-Hotel Happinger Hof. Gemensam middag. (Ca 65 mil)

 • Dag 3. Rosenheim - Portoroz

  Vi lämnar Rosenheim på morgonen och kör vackra vägar över Alperna till Sloveniens härliga huvudstad Ljubljana som vi besöker under några timmar på eftermiddagen. Tidig kväll kommer vi till 4-stjärniga Hotel Lifeclass Roulette där vi ska bo 7 nätter med halvpension. (Ca 46 mil)

 • Dag 4. Portoroz & Piran

  Första dagen utforskar vi närområdet med en lokal ciceron – Portoroz och grannen Piran. Den pittoreska kulturpärlan Piran har en bilfri gammal stadsdel och stadens historia går ända tillbaka till antikens Grekland. Staden är en riktigt arkitektonisk pärla i venetiansk gotik, renässans och barock. Middag på hotellet på kvällen.

 • Dag 5. Ledig dag

  En ledig dag i vårsolen i Slovenien är inte illa! Flanera längs strandpromenaden, bada i de uppvärmda poolerna eller bara sitt på ett café och njut av våren! Middag på kvällen på vårt hotell.

 • Dag 6. Lipica hingstfarm & vinprovning i natursköna Vipavadalen

  Idag gör vi en utflykt till Lipica som är stamorten för Lippizanerhästarna. Lipica hingstfarm är ett intressant besöksmål där vi får en guidad visning. Vi åker sedan till den natursköna Vipavadalen där man producerat vin sedan romartiden. Vi besöker en av de många vingårdarna för att prova dalens viner. Middag på vårt hotell.

 • Dag 7. Trieste & slottet Miramare (Italien)

  Trieste tillhörde den habsburgska monarkin under drygt 500 år, men tillföll Italien efter första världskriget. Under en stadsrundtur får vi bland annat se det vackra huvudtorget Piazza Dell’Unita, Teatro Romano och Canal Grande. Efter att ha flanerat runt ett par timmar besöker vi slottet Miramare och parken med exotiska växter och blommor. En guide visar oss runt och berättar historien om slottet vid havet som uppfördes av kejsare Franz Josefs bror Maximilian. Middag på kvällen.

 • Dag 8. Ledig dag

  Idag tar vi paus i Portoroz och njuter av ledigheten. Middag på kvällen.

 • Dag 9. Porec & Rovinj (Kroatien)

  Vi bor inte långt från den kroatiska gränsen och idag gör vi en utflykt till de medeltida pärlorna Porec och Rovinj. Båda städerna har historiska stadskärnor belägna på halvöar och de är charmiga med sina trånga gränder och otaliga serveringar längs havet. På hemvägen gör vi halt hos en kroatisk vinbonde och provar Istriens viner. Middag även i kväll.

 • Dag 10. Portoroz - Salzburg

  Vi kör på vackra vägar över Alperna och kommer under tidig eftermiddag till Salzburg och vårt centralt belägna 4-stjärniga Arcotel Castellani. På eftermiddagen och under kvällen kan vi uppleva den underbara staden Salzburg genom egna strövtåg och middag på egen hand. (Ca 40 mil)

 • Dag 11. Salzburg - Plzeň

  i tar en lite lat morgon och far vid 10-tiden vidare norrut. Vi svänger in i Tjeckien och besöker Pilsner Urquells tillverkning och får en rundvisning. Givetvis får vi även prova de gyllene dropparna! Vi bor och äter på 3-stjärniga Ibis Hotel i Plzeň. (Ca 30 mil)

 • Dag 12. Plzeň - Rostock

  Frukost och avresa. Vi far norrut genom Tjeckien och in i Tyskland. Framåt kvällen har vi kommit till Rostock där vi checkar in och äter middag på 4-stjär Vienna House Sonne. (Ca 65 mil)

 • Dag 13. Rostock – Hemorter

  Besök på Calles innan färjan tar oss åter mot Danmark. Efter det blir det färjor tillbaka mot Helsingborg där vi skiljs från våra västgötska vänner och fortsätter hemåt. (Ca 60 mil)

Ingår och Villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum, 12 frukost, 11 middagar, utflykter enligt program och reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 4.140:-, platsbokning i bussen 250:-

PASS: Ja

Resan genomförs tillsammans med Resemakar´n