Skip to main content

Möt våren i tre Medelhavsländer

Det Adriatiska havet med sitt klara vatten, sitt utomordentligt gynnsamma klimat, sin historia och en uppsjö av vackra platser, öar och städer. Stränder, vingårdar och natur som inbjuder till strövtåg. Sloveniens kuststräcka mäter endast 45 km, men rymmer de medeltida städerna Koper, Izola, Piran och Portoroz, och allt som en livsnjutare kan efterfråga. Vi bor i den lugna semesterorten Portoroz med sitt vindskyddade läge inne i en bukt. Under resan varvar vi avkoppling här med intressanta utflyktsmål i både Slovenien, Italien och Kroatien.

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum, 12 frukost, 11 middagar, utflykter enligt program och reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 3 690:-, dubbelrum med balkong mot land 540:-, dubbelrum med balkong mot havet 960:-, platsbokning i bussen 150:-

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten till Berlin

  Vi reser söderut från Östergötland. Fösta stopp vid Ljungbystopp där vi stannar fika för de som önskar innan vi fortsätter mot Helsingborg. Här kommer våra reskamrater från Vänersborg och vi skiftar lite bussar med varandra för fortsatt färd mot våra respektive resmål. Vi tar färjan över till Helsingör och kör de 20 milen över Danmark till Gedser för nästa färja till Tyskland. I Hennigsdorf, på randen till Berlin, når vi vårt hotell Wyndham Garden där vi checkar in och äter middag. Ca 70 mil.

 • Dag 2: Till Rosenheim

  Efter frukost far vi in i Berlin och gör en snabb rundtur innan vi tar oss ut på vägarna mot Bayreuth, Nürnberg och München. I Rosenheim, i södra Bayern, når vi Landgasthof-Hotel Happinger Hof som blir vårt nästa hotell. Incheckning och middag.

 • Dag 3: Till Portoroz

  Vi lämnar Rosenheim på morgonen och kör vackra vägar över Alperna till Sloveniens härliga huvudstad Ljubljana som vi besöker under några timmar på eftermiddagen. Tidig kväll kommer vi till fina Hotel Riviera som skall bli vårt hem de närmaste 7 nätterna. Middag på kvällen. Ca 40 mil

 • Dag 4: Portoroz & Piran

  Första dagen utforskar vi närområdet med en lokal ciceron – Portoroz och grannen Piran. Den pittoreska kulturpärlan Piran har en bilfri gammal stadsdel och stadens historia går ända tillbaka till antikens Grekland. Staden är en riktigt arkitektonisk pärla i venetiansk gotik, renässans och barock. Vi är tillbaka på vårt hotell under eftermiddagen och kan njuta av pärlan Portoroz och vårt fina hotell. Middag på hotellet på kvällen.

 • Dag 5: Ledig dag

  En ledig dag i vårsolen i Slovenien är inte illa! Flanera längs strandpromenaden, bada i de uppvärmda poolerna eller bara sitt på ett café och njut av våren! Middag på kvällen på vårt hotell.

 • Dag 6: Lipica hingstfarm & vinprovning i natursköna Vipavadalen

  Efter en avkopplande dag på hotellet ska vi utforska några sevärdheter inåt landet. Lipica anses vara stamorten för Lippizanerhästarna och Lipica hingstfarm är idag en stor uppfödare och ett intressant besöksmål. En lokalguide visar de stora domänerna och vi får bekanta oss med hästarna. Via ett skogs- och bergslandskap når vi därefter strax den natursköna Vipavadalen. Här har man producerat vin sedan romartiden och idag finner vi otaliga producenter längs vinvägen. I orten Vipava, som dalen är uppkallad efter, ligger ett trevligt vinotek i byns mitt. Vi besöker en av de många vingårdarna för att prova dalens stolta viner och är tillbaka i Portoroz under sen eftermiddag. Middag på vårt hotell.

 • Dag 7: Trieste & slottet Miramare (Italien)

  Trieste tillhörde den habsburgska monarkin under drygt 500 år, men tillföll Italien efter första världskriget. Under en stadsrundtur får vi bl.a. se det vackra huvudtorget Piazza Dell’Unita, Teatro Romano och Canal Grande. Efter att ha flanerat runt ett par timmar besöker vi slottet Miramare och parken med exotiska växter och blommor. En guide visar oss runt och berättar historien om slottet vid havet som uppfördes av kejsare Franz Josefs bror Maximilian. Vi återvänder mot Portoroz och vårt hotell.Middag på kvällen.

 • Dag 8: Ledig dag

  Idag tar vi paus i Portoroz och njuter av ledigheten. Middag på vårt hotell i kväll.

 • Dag 9: Porec & Rovinj (Kroatien)

  Portoroz och vårt hotell ligger inte långt från den kroatiska gränsen och idag gör vi en utflykt till de medeltida pärlorna Porec och Rovinj. Båda städerna har historiska stadskärnor belägna på halvöar och de är charmiga med sina trånga gränder och otaliga serveringar längs havet. På hemvägen gör vi halt hos en kroatisk vinbonde och provar Istriens viner. Middag på hotellet även i kväll.

 • Dag 10: Mot Salzburg

  På morgonen lämnar vår buss Slovenien och Portoroz. Vi kör vackra vägar över Alperna och kommer under tidig eftermiddag till Salzburg och vårt centrala hotell Mercure Salzburg City. På eftermiddagen och under kvällen kan vi uppleva den underbara staden Salzburg genom egna strövtåg och middag på egen hand.

 • Dag 11: Mot Plzeň

  Vi tar en lite lat morgon och far vid 10-tiden vidare norrut. Vi svänger in i Tjeckien och besöker Pilsner Urquells tillverkning och får en rundvisning. Givetvis får vi även prova de gyllene dropparna! Incheckning och middag på Vienna House Easy i Plzeň. Ca 30 mil

 • Dag 12: Mot Rostock

  Frukost och avresa. Vi far norrut genom Tjeckien och in i Tyskland. Framåt kvällen har vi kommit till Rostock där vi checkar in och äter middag på Kleine Sonne. Ca 65 mil.

 • Dag 13: Hemåt igen

  Efer frukost far vi ut till Calles för lite shopping innan färjan tar oss åter mot Danmark. I Helsingborg möter vi anslutningsbussar för fortsatt färd mot Väster- respektive Östergötland. Vi fortsätter vidare mot Östergötland som vi når sen eftermiddag.

Resekalender
6/10Rostock Penta hotellfrån 2 890:-
7/10Abba Voyagefrån 10 490:-
7/10Dubrovnik - Adriatiska havets Pärlafrån 15 900:-
8/10Hjalmar - Mot ljusare tiderfrån 1 350:-
9/10Rostock Intercity Hotelfrån 1 490:-