Skip to main content

Neckardalen med Korsvirkesstäder

Den grönskande Neckardalen öster om Schwarzwald är rik på historiska sevärdheter och vacker natur. Här finns bl.a. den mäktiga Burg Hohenzollern och världsarvet Maulbronn. Stuttgart är Tysklands främsta bilstad och både Mercedes och Porsches huvudkontor finns fortfarande här och inte minst deras påkostade museer. På vår resa besöks det lyxiga Mercedes-Benz Museum vars utställningar ger en övergripande bild av bilens historia.

Fritextsökning

Coronainformation

Alla restriktioner är borttagna i Tyskland.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum, 6 frukost, 6 middag, alla utflykter enligt program och reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 2500:-. Platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: EURO

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten - Hannover

  Avresa på morgonen från hemorten och efter ett stopp i Ljungby åker vi via färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden och når Hannover på kvällen. Vi checkar in och äter gemensam middag på 4-stjärniga Hotel Der Fürenhof. 87 mil.

 • Dag 2 Hannover - Herrenberg

  Efter frukost sätter vi kurs söderut och vi stannar för lunch (ingår ej) i den vackra staden Fulda.
  Vi anländer till den vackra korsvirkesstaden Herrenberg sydväst om Stuttgart och tar in på 4-stjärniga H+ Hotel Stuttgart Herrenberg. Här bor vi 4 nätter. Gemensam middag. 54 mil.

 • Dag 3. Burg Hohenzollern & korsvirkesstaden Tübingen

  Idag går vår färd till Burg Hohenzollern som ligger på toppen av det 855 m höga berget med samma namn. Den mäktiga borgen var Hohenzollernättens stamborg i Schwäbische Albs. Vi får en guidad rundvisning i slottet och får höra om ätten och slottets historia. Under eftermiddagen besöker vi den livliga universitetsstaden Tübingen som ligger vid Neckar söder om Herrenberg. Här finns ett av södra Tysklands främsta universitet och den historiska stadskärnan har hundratals korsvirkeshus. Precis som i engelska Oxford och Cambridge så har staden en förkärlek till gondolliknande flatbottenbåtar och vi gör en gemensam Stocherkahnfahrt på floden. Gemensam middag.

 • Dag 4. Världsarvet i Maulbronn

  Under förmiddagen besöker vi det magnifika klosterkomplexet i Maulbronn nordväst om Stuttgart. Innanför de höga försvarsmurarna finns det gamla cistercienserklostret som grundades på 1100-talet, men också bageri, smedja, pensionat, kafé och restaurang. Här bryggs även den egna klosterölen som säljs i liten skala. Vi gör en guidad rundtur i klosterkomplexet och upplever det storslagna världsarvet. På kvällen gemensam middag.

 • Dag 5. Stuttgart med Mercedes-Benz Museum

  Vår dag inleds med en guidad tur i Stuttgart, den dynamiska staden vid Neckar som omgärdas av frodiga kullar och vinodlingar. Vid Schlossplatz finns stadens pampiga palats från 1700-talet och ett stenkast därifrån ligger den välbesökta saluhallen. Vi besöker även det futuristiska Mercedes-Benz Museum. Den fantastiska utställningen som berättar om bilens historia inleds på översta våningen med Daimler & Benz tidiga modeller, och avslutas med Mercedes toppmoderna Formel 1-bilar. Gemensam middag.

 • Dag 6. Herrenberg-Hamburg

  Dags att vända hemåt igen och efter några raster för fika och lunch anländer vi till 4-stjärniga Leonardo Hotel Hamburg för gemensam middag och sköna sängar. 67 mil.

 • Dag 7 Hamburg – Hemorten

  Efter frukost tar vi sikte på någon butik i norra Tyskland för lite shopping. Efter det tar vi samma väg hem som vi åkte dag 1. Hemma på våra hemorter igen på kvällen. 74 mil.