Skip to main content

Rule Britannia

Rule Britannia
Vi kör en resa med våra engelska favoriter. Underbara fiskebyn Whitby, den härliga vackra staden York med sin långa ringmur och det alldeles underbara landskapet i Yorkshiredales runt knuten. I Liverpool möts vi av en pulserande storstad med shopping, Beatles-minnen och mycket nöjen. Vi måste självklart också njuta av hissnande landskap i Wales högalpina terräng och förtrollande små byar i Cotswold. Vi avslutar med collegeromantik i Oxford. Helt enkelt en resa i temat Rule Britannia!

Fritextsökning

Ingår och Villkor

Ingår: Bussresa, färjeresor, del i dubbelrum/hytt utsides, 10 frukost, 6 middagar, alla utflykter och entréer enligt program, reseledarservice.

Tillägg: Enkelrum/hytt utsides 7200:-, platsbokning i bussen 150:-, valutatillägg 590:-/person

Valuta: EUR, GBP

Våra hotell

InterCityHotel Bremen****, Bremen
Hotel Indigo York****, York
Ibis Sytles Liverpool Centre Dale Street****, Liverpool
Premier Inn Telford Central****, Telford
Best Western Linton Lodge Hotel***, Oxford
Ibis Calais Coquelles Tunnel***, Calais

Dagsprogram

 • Dag 1. Mot Bremen

  Avresa på morgonen från våra hemorter. Efter ett stopp i Ljungby går färden via Helsingborg-Helsingör (20 min) och mellan Rödby-Puttgarden (45 min). Incheckning och middag på InterCityHotel Bremen på kvällen. (Ca 83 mil)

 • Dag 2. Mot England

  Efter frukost far vi vidare mot Amsterdam där vi tar DFDS färja från Amsterdam till Newcastle. Vi övernattar i utsideshytter med golvstående sängar och äter middag ombord. (Ca 36 mil)

 • Dag 3. Whitby – Fish and Chips så klart!

  Vi börjar med den charmerande fiskebyn Whitby och fortsätter med den gamla vikingastaden York. Vi checkar in på centralt belägna 4-stjärniga Hotel Indigo York för två nätter och får middag på kvällen. (Ca 20 mil)

 • Dag 4. York – Vikingarnas stad

  Efter en engelsk frukost blir det på förmiddagen rundtur i York. Självklart får vi se ”The Shambles” - de mest genuina kvarteren i centrum med gamla, sneda och vinda hus. Vi ser den stora katedralen och mycket mer under vår intressanta tur. Vi slutar lagom till lunch som man kan njuta på någon av alla pubar och restauranger som finns i centrum. Kvällen är fri och vi har ingen gemensam middag ikväll utan vi kan fortsätta leva loppan i York!

 • Dag 5. Yorkshiredales – Liverpool

  Efter frukost reser vi in i vackra nationalparken Yorkshire Dales. Vi följer stenmurar, höga häckar och får vackra vyer på resan mot Hawes där vi tar fri tid för lunch. Sedan besöker vi mejeriet och får provsmaka och köpa goda ostar. Färden fortsätter via Ribblehead Viaduct till Liverpool där vi checkar in för två nätter på centrala 3-stjärniga Ibis Styles Liverpool Centre Dale Street. (Ca 26 mil)

 • Dag 6. Liverpool Beatles hemstad

  Guidad rundtur där vi ser många sevärdheter från Beatles-tiden och även några äldre samt köra förbi någon av stadens två fotbollslags hemmaarenor. Efteråt besöker vi museet The Beatles Story Experience. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna upptåg.

 • Dag 7. Vackra Wales med Snowdonia

  Nu beger vi oss mot den walesiska byn Llanfairpwllgwyngyll sen vidare mot Caernafon. Alla prinsar av Wales har krönts här sedan 1301. Vi kör över det vackra Pen-Y passet i Snowdonia innan vi kommer till 3-stjärniga Hotel Premier Inn Telford Central. På kvällen blir det en engelsk söndagsklassiker, Sunday Rost. (Ca 42 mil)

 • Dag 8. Cotswold – mitt i den engelska drömmen – Oxford

  Vi åker mot Cotswold, berömt för sina små fina byar med stenhus. Men vi börjar med William Shakespeares födelsestad Stratford-Upon-Avon. Vi fortsätter mot Broadway, här gör vi ett längre stopp för lunch och tid för att njuta av Cotswold. I Oxford checkar vi in på 3-stjärniga Best Western Linton Lodge Hotel beläget några minuters promenad från centrum och äter middag. (Ca 28 mil)

 • Dag 9. Universiteternas stad Oxford

  Vi börjar dagen med en rundtur i Oxford där vi ser Christ Church college som grundades av Henrik VIII av England 1546. Efter lunch 14.00 far vi mot Dover och checkar in för båtresa över till Frankrike. Vi kommer till 3-stjärniga Hotel Ibis Calais Coquelles Tunnel sent och middagen idag äter vi på egen hand ombord på färjan. (Ca 23 mil)

 • Dag 10. Oxford – Belgien – Holland till Bremen

  Frukost och avresa norrut. Vi tar vägen genom Belgien och Holland. Framåt kvällen når vi 4-stjärniga IntercityHotel i Bremen. Middag och incheckning. (Ca 64 mil)

 • Dag 11. Idag kör vi hem igen!

  Frukost och fortsatt resa norrut. Vi passerar förbi Hamburg och Lübeck innan vi når färjan mot Danmark. I Helsingör tar vi nästa färja som kommer ta oss hem till Sverige igen. Vi gör stopp i Ljungby och är åter i Östergötland vid 21.30-tiden. (Ca 83 mil)

Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-
20/6Midsommar i Bohuslänfrån 5 290:-
24/6Bohuslän Tauberesafrån 4 990:-
25/6Nordkapfrån 14 990:-
28/6Norska höjdpunkterfrån 4 490:-