Skip to main content

Spreewald & Dresden

Tysklands ”Venedig” och historiens vingslag i Dresden
Spreewald måste upplevas! Glid fram i ett obeskrivbart lugn och njut av sagolik natur och pittoresk bebyggelse. Området är ett UNESCO-skyddat stort vattenrikt område, döpt efter den 40 mil långa floden Spree. Här finns omkring 200 vattendrag och kanaler. Den naturliga vägen är vattenvägen, som slingrar sig fram mil efter mil - en fascinerande naturupplevelse. Vi upplever även den återuppbyggda staden Dresden med sina barockbyggnader.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum med bad/dusch och wc, 4 frukostar, 1 lunch, 3 middagar, utflykter enligt program, Viking Class, reseledare.

TILLÄGG: Enkelrum 1.100:-, platsbokning i bussen 150:-

VALUTA: EUR

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemort - Berlin

  Avresa på morgonen söderut med färjorna mellan Sverige – Danmark – Tyskland. Mot Berlin och checkar in på Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz. Gemensam middag. (Ca 80 mil)

 • Dag 2. Till Spreewald & Dresden

  Efter frukost åker vi söderut till Spreewald och Sorbernas ort Lübbenau. I detta UNESCO-skyddade område slingrar sig 150 mil vattenväg med annorlunda natur och vi tar plats på en av områdets små pråmar och ger oss ut på en 4-timmars tur inklusive lunch (ingår). Glöm inte kameran! Pråmarna sköts av ”kaptener” som stakar fram pråmen. För de bofasta är pråmen ett lika viktigt färdmedel som bilen. Vidare tar vi oss till Dresden för två nätter på 3-stjärniga Ibis Dresden Zentrum. Gemensam middag på Sophienkeller. (Ca 24 mil)

 • Dag 3. I Dresden

  Nu har vi hela dagen på oss för att lära känna den ståtliga staden ”Florens vid Elbe”. Dresden bombades mycket svårt 1945 och har återuppbyggts under olika perioder. Arbetet att återuppbygga staden pågår fortfarande och så sent som 2005 återinvigdes Frauenkirche efter elva års rekonstruktion. Vi promenerar runt i staden och ser Zwinger, Semperoperan, Furstetåget på kakelplattor och Brühlterrassen med sin fina utsikt över Elbe. Eftermiddagen på egen hand.

 • Dag 4. Dresden - Berlin

  Nu är det dags att börja bege sig hemåt men först ska vi få tid att uppleva vår närmaste storstad Berlin med en spännande historia. För de som vill börjar vi med en rundtur i staden som är i ständig förvandling sen muren föll. Vi hinner också med fri tid för att på egen hand upptäcka staden. På Holiday Inn Hotel Berlin City-West väntar sköna sängar och gemensam middag. Ca 40 mil

 • Dag 5. Till hemorten

  Tidig avfärd för att hinna med en kort shopping på Calles i Rostock innan vi styr mot hamnen för att ta färjan till Gedser. Vidare över de danska öarna till Helsingör. Efter färjan tillbaka över sundet kommer vi åter till Sverige och Östergötland framåt sen kväll. (Ca 70 mil)

Resekalender
28/2Ullared 9 timmars shoppingfrån 300:-
29/2Björn Skifs - En värld av Skifsfrån 2 950:-
29/2Ullared 2 dagarfrån 990:-
1/3Sydtyrolen från 11 990:-
2/3Änglagårdfrån 1 450:-