Skip to main content

St Petersburg

St.Petersburg med Narva och Tallin

Vid floden Nevas mynning ligger den sagolikt vackra 1700-talsstaden St. Petersburg. Staden var det enade Rysslands första verkliga östersjöhamn och snart kom den att bli Rysslands ”fönster åt väst”. Under hela tsartiden var den en markant mer europeisk stad än någon annan i det ryska imperiet. Här var endast det bästa gott nog. Många hävdar att allt är lite vackrare och skönare i St. Petersburg än i övriga Ryssland. Följ med och Låt dig bländas av alla praktfulla palats och färgsprakande katedraler. Det moderna S:t Petersburg är en blomstrande metropol med fantastiska museer i världsklass, eleganta shoppinggallerior, mängder med restauranger, barer och kaféer.

Fritextsökning

Coronainformation

Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Visuminformation

Vi är glada att meddela alla som vill åka till Ryssland att enligt lagen № 347 från 18.07.2019 är det möjligt att komma in i St Petersburg och Leningrad-regionen med elektroniskt visum.   

E-visumet är tillgängligt för medborgarna i många länder där ibland Sverige.   

Hur söker man: 

Den elektroniska viseringen måste tillämpas på webbplatsen för Ryska federationens utrikesministerium:   http://electronic-visa.kdmid.ru/spb_home_en.html 

OBS! Om en viseringssökande inte har för- och efternamn i passet kan e-visum inte tillämpas 

Bra att veta: 

* Ni behöver ingen inbjudan eller bekräftelse från Ryssland, som man behövde, förut för att söka E-visum. Fyll bara i ansökningsformuläret på webbplatsen. 

* E-visumet är gratis. 

* E-visumet utfärdas inom fyra kalenderdagar, inklusive helger och helgdagar. 

* Ansökan kan fyllas i tidigast 20 dagar innan avresa och senast 5 dagar innan avresa.  

* E-visum är giltigt under 30 dagar från och med den dagen för utförandet och med maximal 8 dagars vistelse  i St Petersburgs och Leningrads regioner. 

När man kommer in i Ryska federationen med E-visum krävs följande dokument: 

* Giltigt pass där utgångsdatumet inte får vara mindre än sex månader efter att du har kommit hem från resan. 

* Utskriven bekräftelse om det mottagna E-visumet. 

* Sjukförsäkringsintyg där det framgår att den är giltig i Ryssland. 

* Er bekräftelse på beställd resa hos oss. 

 
Om ni har några frågor är ni alltid välkommen att kontakta oss på Vikingbuss/Ringarums! 

Ingår och villkor

INGÅR
Bussresa, del insideshytt 2 nätter, del i dubbelrum 4 nätter, 6 middagar och 6 frukostar, reseledarservice, lokalguide i St. Petersburg, entré Eremitaget och Peterhof. (ev andra entréer och kvällsutflykter ingår ej)

TILLÄGG
Enkelrum/hytt   2100:-
Utsides hytt t/r   640:-
Platsbokning i bussen 200:- 

VALUTA
EUR Euro, RUB Rubel

PASS
Ja, måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst
VISUM
Ja, se visuminformation


 

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten - Stockholm

  Avresa från resp. hemort till Silja Lines Terminal i Värtahamnen som avgår kl.16:45. Middagsbuffé ombord. Ca 20 mil

 • Dag 2 Helsingfors – S:t Petersburg

  Frukost ombord. Vi följer Finska viken österut på utmärkta vägar genom södra Finland. Vid den finsk/ryska gränsen blir det kontroll av pass och visum, vilket kan ta en stund. Vidare mot och igenom Karelska näset, landområdet mellan sjön Ladoga och Finska viken. Vi passerar områdets viktigaste stad Viborg och den historiska Mannerheimlinjen där några av de hårdaste striderna under Vinterkriget utspelades. Framåt kvällningen anländer vi till Sankt Petersburg och ett av stadens största hotell 3-stjärniga Hotel Moskva. Gemensam middag på hotellet. Ca 35 mil

 • Dag 3 Stadsrundtur i S:t Petersburg

  Efter frukost startar vi en spännande stadsrundtur med vår svensktalande guide. Hon visar oss runt bland stadens imponerande avenyer, bländande vackra palats och katedraler. Nevskij Prospekt, den 4,5 km långa och livliga huvudgatan, som slutar vid vårt Hotel Moskva stoltserar med ett stort utbud av restauranger, kaféer och butiker men också teatrar, konserthallar och imponerande kyrkor. Vi avslutar vår rundtur vid lunchtid. Eftermiddagen fri för egna strövtåg och upptäckter. Gemensam middag på restaurang under kvällen.

 • Dag 4 Eremitaget

  I dag besöker vi Eremitaget ett av världens främsta konstmuseer, vilket är inrymt i sex historiska byggnader, varav den största är Vinterpalatset beläget vid floden Neva och har över 1 000 salar och rum. Vår guide tar oss med genom de magnifika salarna och förevisar en del av all konst som finns samlad här. Här finns bl.a. den största Rembrandtsamlingen i världen. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 5 Peterhof - Narva

  Efter frukost avresa till Peterhof, Peter den Stores enastående vackra palats, vilket byggdes under 1700 talet och skulle överträffa slottet i Versailles. Runt palatset finns en park med broar, terrasser, små gallerier och förgyllda fontäner. Vi passar på att äta lunch innan vi åker västerut mot Estland och Narva. Här vid den Estnisk-Ryska gränsen utkämpades slaget som betraktas som en av den svenska militärhistoriens största segrar den 20 nov år 1700. Idag hyser fästningen ett museum men också en restaurang, här äter vi middag ikväll. Vi bor på 3-stjärniga Narva Hotel. Ca 40 mil

 • Dag 6 Narva – Tallinn

  Färden går idag vidare mot Estlands huvudstad Tallinn. Halvvägs passerar vi i utkanten av Sillamää kommun, en förbjuden zon som inte fanns med på kartan efter 1947 då detta var platsen för Sovjetunionens uranproduktion. I Tallinn får vi tid till en liten rundtur innan vi går ombord på Tallinks färja till Stockholm. Gemensam middagsbuffé. Ca 35 mil

 • Dag 7 Stockholm - hemorten

  Frukostbuffé ombord innan färjan lägger till i Stockholm vid 10-tiden. Sista etappen mot resp. hemort. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl.14.00. Ca 20 mil

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/7Se allaSt PetersburgMer än 89 990:-BokaMer information

Hotell

Hotel Moskva St Petersburg
Hotel Moskva St Petersburg
4-Stjärnigt stort hotel. (vår bedömning 3-stjärnigt). Hotellet ligger i utkanten av centrum och har egen tunnelbanestation. Rummen är utrustade med kylskåp, luftkonditionering,vattenkokare och fri WiF...
Resekalender
22/1Saturday Night Feverfrån 1 295:-