Skip to main content

Midsommar på Stufvenäs Gästgiveri

På mångas begäran är vår midsommarresa till Stufvenäs Gästgiveri, i fagra Söderåkra tillbaka. Detta smultronställe ligger 3 mil söder om Kalmar vid Kalmarsund i en historiskt naturskön omgivning med skog, fält och havet bara 200 meter längre bort. Här blir vi bortskämda med god mat från närområde, värme och omtanke av alla som jobbar på Gästgiveriet.

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Resa i helturistbuss, del i dubbelrum med bad/dusch och wc 3 nätter, all mat och arrangemang samt utflykter och inträde enligt program.

TILLÄGG : Enkelrum 1050:-, platsbokning i bussen 100:-

Coronainformation

Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Midsommarfirande

Fira en traditionell midsommar med oss på Stufvenäs. Sill, jordgubbstårta, midsommarstång och levande musik. På kvällen blir det en härlig sommarmiddag och därefter en god natts sömn.

Program:
11.00 Klädsel av midsommarstången till musik
12.30 Midsommarbuffé med sill, nypotatis,
jordgubbar, glass & grädde
14.00 Dans runt midsommarstången
15.30 Kaffe & jordgubbstårta
19.00 Middag med trerättersmeny


 

Dagsprogram

 • Dag 1

  Vår resa startar runt lunchtid och vi styr kosan söder ut mot Stufvenäs Gästgiveri, Söderåkra. Under vägen stannar vi på lämpligt rastställe för paus och anländer under sen eftermiddag till vårt boende. Kvällen börjar med en välkomstdrink och därefter en trerätters gemensam middag.

 • Dag 2

  Efter en god natts sömn äter vi en härlig frukost och därefter börjar de trevliga aktiviteterna på Gästgiveriet. Vi plockar blommor, klär midsommarstången och äter midsommarbuffé med bl a sill och nypotatis. Vi dansar till små grodorna och många andra välkända musikstycken innan vi serveras jordgubbstårta och på kvällen äter vi en härlig trerätters middag och fortsätter in på småtimmarna med dans och musik.

 • Dag 3

  Efter frukost åker vi till vackra Öland med ett guidat besök på Solliden slott och den sagolika slottsparken. Vi har med oss picknick som vi äter i det förhoppningsvis härliga midsommarvädret innan vi åker till Paradisverkstaden i Färjestaden, i denna butik finns mycket hantverk. När vi kommer tillbaka till Stufvenäs är det eftermiddagsfika och lite vila eller en härlig promenad ner till havet innan det är trerätters middag.

 • Dag 4

  Efter våra härliga dagar är det dags att återvända till vår kära del av Sverige och efter frukost tar vi farväl av Stufvenäs och deras omtänksamma personal för denna gång.

Resekalender
19/8Norges Höjdpunkterfrån 3 590:-
21/8Lofoten - Hurtigrutkryssningfrån 12 900:-
23/8Lübeckfrån 2 490:-
29/8En resa i tidenfrån 795:-
29/8Norges Höjdpunkterfrån 3 590:-