Skip to main content

Tyska vinvägar

Tyska Vinvägar med Vinfest
Tyskland är ett av Europas stora vinländer. Inte i kvantitet kanske, men i kvalitet och mångfald är landet ett litet Mecka för vinälskare. Vi ska besöka ett antal fina vingårdar för att provsmaka och lära oss om vinodlingens vedermödor och glädjeämnen. Dessutom är landskapet betagande vackert. Vi bor i området runt den romantiska Tyska Vinvägen som vi också kommer att färdas utmed.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum, 5 frukost, 4 middag, utflykter enligt program samt reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 1.750:-, platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Våra hotell

Achat Hotel Buchholz Hamburg****, Hamburg
Michel Hotel Heppenheim****, Heppenheim
Holiday Inn, Lübeck****, Lübeck

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Hamburg

  Vi lämnar hemorterna och fräser genom Sydsverige mot Tyskland via färjorna i Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Dagens etappmål är Hamburg och 4-stjärniga Achat Hotel. Gemensam middag på kvällen. (Ca 72 mil)

 • Dag 2. Hamburg – Heppenheim

  Vi fortsätter söderut genom det böljande landskapet och passerar Bremen, Köln och Koblenz. Söder om Frankfurt ligger idyllen Heppenheim och 4-stjärniga Achat Hotel Heppenheim där vi ska stanna i 3 nätter. Middag serveras på kvällen och sedan kan man flanera bland korsvirkeshusen. (Ca 55 mil)

 • Dag 3. Bad Dürkheim Vinfest och Vinprovning

  Vi kör mot en annan vinidyll nämligen Bad Dürkheim, känt för sitt stora vinfat. Runt om Bad Dürkheim finns inte mindre än 30 vinodlare. Dagen inleds med en rundvandring och efterföljande provning på Weingut Fitz-Ritter und Sektkellerei. I den parkliknande vingården ser vi var druvorna växer, besöker vinkällarens museum och får slutligen prova både sekt och stilla viner. I Bad Dürkheim pågår Dürkheimer Wurstmarkt som enligt tyskarna själva är världens största vinfest. Här tillbringar vi eftermiddagen bland vinbönder, musik, fest och glam. Det finns flera festtält med musik och underhållning. Mången korv och mängder av andra specialiteter finns att äta och att uppleva folklivet ger många goda minnen. På kvällen äter vi middag i det berömda Dürkheimer Fass som ligger i anslutning till festplatsen. (Ca 12 mil)

 • Dag 4. Korsvirkesstaden Weinheim

  I Heppenheim finns Viniversum – ett vinupplevelsecentrum. Här får vi en källarvisning och ytterligare en smakrik stund med provning av sekt och viner. Vi gör en utflykt till den historiska korsvirkesstaden Weinheim. I gamla stan är gatorna kantade av uteserveringar och restauranger. Den som har pigga ben kan promenera upp till Burgruine Windeck och njuta av den fina utsikten. (Ca 4 mil)

 • Dag 5. Heppenheim – Lübeck

  Vi lämnar Heppenheim och börjar färden mot norr som går via Kassel och Hannover. Vackra vyer ser vi genom bussfönstren. Målet för dagen är Lübeck och Holiday Inn. Middag serveras på kvällen och sedan är det fritt fram att flanera i de gamla gränderna i Hansestaden. (Ca 62 mil)

 • Dag 6. Lübeck – Hemorten

  Vi styr kosan norrut och innan vi når Puttgarden ska vi hinna handla på Calles i Burg. Sen blir det färja mot Gedser, därefter i sporrsträck upp till Helsingör och vips är vi i Sverige och kommer om kvällen åter till Östergötland. (Ca 65 mil)

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/9Se allaVinfest i Tyskland
Garanterad Avgång
Mer än 89 990:-BokaMer information

Hotell

Achat Hotel Heppenheim
Achat Hotel Heppenheim
Vårt 4-stjärniga ACHAT Hotel Heppenheim är alltid glad att överraska dig med små uppmärksamhet. Våra 111 rum i hjärtat av Heppenheim inbjuder dig att stänga av och koppla av. Det finns gratis Wi-Fi, s...
Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-