Skip to main content

Wien


Kaféernas, musikens och valsernas stad en gång hjärtat i Habsburgarnas mäktiga rike! En stad fylld av slående vacker arkitektur och palats från fornstora dagar bjuder in till nöje och shopping. Här i Österrikes eleganta huvudstad finns också alla möjligheter att äta och dricka gott. Låt dig väl smakas av äkta Wienerschnitzel och Sachertårta!

Fritextsökning

Flyginformation

FLYGTIDER
Vi flyger med Austrian Airlines enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta.
Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.austrian.com och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.

OS 312 06SEP Stockholm Arlanda - Wien  kl.09:35-11:50
OS 315 09SEP Wien - Stockholm Arlanda  kl.15:15-17:30

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage max 8 kg 55x40x23 cm, utöver handbagaget får du ta med ett litet personligt föremål ombord, t.ex. en liten handväska eller en datorväska (högst 40 x 30 x 10 cm)

OBS! Kontrollera att ert namn i bokningen överensstämmer med passet

Ingår och villkor

INGÅR
Busstransfer Arlanda flygplats t/r, flyg Stockholm-Wien t/r, transfer flygplats-hotell t/r, del i dubbelrum, 3 frukostar, 1 middag, stadsrundtur, 1 lunch och reseledarservice.

TILLÄGG
Enkelrum 950:-
Kvällstur inkl. middag 690:-
Halvdagsutflykt till Schönbrunn 590:-

PASS
Ja

VALUTA
Euro

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.

Kontrollera att ditt namn i bokningen överensstämmer med ditt pass

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR
-120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten – Wien

  Vi åker tidig morgon med vår anslutningsbuss till Arlanda varifrån vi flyger med Austrian Airlines direkt till Wien. Vi inleder vår vistelse på klassiskt manér med Wienerschnitzel till lunch på restaurang Figlmüller. Stärkta av lunchen promenerar vi till den imponerande Stefansdomen innan vi sätter oss på bussen för en rundtur där vi glider vi fram utmed Ringstrasse flankerad av vackra palats, parlamentet, det kejserliga palatset Hofburg, operahuset och stadsparken m.m. Vi ser det konstnärliga Hundertwasserhaus och framåt sen eftermiddag checkar vi in på vårt centralt belägna Novum Hotel Prinz Eugen ****. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2 Wien

  Promenera till Hotel Sacher och beställ en kopp kaffe och en bit sachertårta, bakverket som härstammar just härifrån, shoppa på Mariahilferstrasse, besök något av stadens fantastiska museer eller bara promenera och njut av denna förnäma stad fylld med historia och sevärdheter. Vår reseledare har givetvis tips och råd om vad att se och göra.

  På eftermiddag/kväll bjuds möjlighet att följa med till Schlumberger Kellerwelten för en rundvisning och provsmakning av denna ädla mousserande dryck med påföljande middag i historiska källarvalv på restaurang Augustinerkeller i gamla stan. Pris: 590:-

 • Dag 3 Wien

  Maria Teresia, drottning och kejsarinna, fick Schönbrunn av sin far kung Karl VI då han inte hade något större intresse av det lilla slottet. Det är under hennes tid på 1700-talet som Schönbrunn förvandlas till det magnifika sommarresidens som vi idag besöker. Vår guide tar oss med genom Maria Teresias ljuvliga salonger och privata rum men också stora salar och gallerier. Efter rundturen promenerar vi i den vackra slottsparken och får en glimt av Gloriette, en trädgårdspaviljong på toppen av en kulle med utsikt över Wiens skogar.Pris inkl. busstransfer, entré & Highlight Tour med svensktalande guide: 590:-

 • Dag 4 Wien – Hemorten

  En stadig frukost och kanske en sista runda på stan innan det är dags att lasta in bagaget och åka tillbaka ut till Schwechat flygplats. Austrian Airlines lyfter vid 15-tiden på eftermiddagen och när vi ett par timmar senare landar i Stockholm väntar vår anslutningsbuss för vidare färd mot respektive hemort.

Resekalender
25/9Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-