Skip to main content

Bayern och Tyrolen

Tyrolen och Bayern
Här i gränslandet mellan Tyskland och Österrike njuter vi av enastående vacker natur, sagolika slott, skummande öl och spännande historia.
Vi stannar till i Bayerns huvudstad München och har två nätter.
Vi hinner med en rejäl rundtur och besöka en klassisk ölhall när vi är här.
Sedan fortsätter vi till geymtliga Tyrolen och njuter av Österrike!

Resan genomförs med ReseMakar´n

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middag samt reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 2.170:-, utflykter, platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

OBSERVERA! Minimiantal om 15 deltagare för att utflykterna ska kunna genomföras. Dessa bokas med fördel hemifrån!

Avbokningsvillkor: Fri avbokning fram till 46 dagar före avresa, 45 – 31 dagar innan avresa 400:-/person, från 30 – 8 dagar före avresa betalas 50% av resans pris, därefter hela kostnaden.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Lehrte

  Via färjorna Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden kommer vi fram till Median Hotel Lehrte. Gemensam middag på hotellet. (Ca 87 mil)

 • Dag 2. Lehrte – München

  Efter frukost ger vi oss i väg mot Munchen. Vi gör en avstickare in på Romantische Strasse och besöker medeltidsstaden Rothenburg ob der Tauber! När vi kliver innanför ringmuren är det som tiden stått stilla – ingenstans känns medeltiden så levande som här. Inte riktigt lika gammal är Käthe Wohlfahrts berömda julbutik… Framåt kvällen kommer vi fram till Bayerns huvudstad där vi ska bo 2 nätter på 4-stjärniga Hotel Europa München. Gemensam middag på hotellet. (Ca 63 mil)

 • Dag 3. München

  Dagen börjar med en stadsrundtur innan vi får möjlighet att på egen hand upptäcka Bayerns huvudstad. Men ett besök i München utan att dricka öl går inte… Ikväll blir det umpa umpa. Vi går på legendariska Hofbräuhas, här är det mat, öl och sång som gäller!

 • Dag 4. München – Reutte Vintersport, klosterlikör och parkkärlek

  Efter frukost åker vi vidare ner mot Österrike och vi gör ett kortare uppehåll i Garmich Partekirchen och promenerar i denna legendariska vintersportort. Ettal Benediktinerkloster har funnits här i snart 700 år. Ett levande kloster med 50 munkar som producerar såväl öl som likör. En visning med provsmakning och lunch i Klosterhotellets restaurang innan vi fortsätter till ännu ett av sagokungens slott – Linderhof. Detta var det minsta och enda av hans slott som fullbordades. Här promenerar vi genom den vackra parken med sina paviljonger, tempel och fontäner – drömlikt och kärleksfullt…
  Vi kommer fram till Reutte, en typisk österrikisk by beläget i vackra Tyrolen där vi bor på fina 4-stjärniga Gasthof Mohren. Här ska vi bo i 3 nätter med halvpension. (Ca 15 mil)

 • Dag 5-6. Reutte

  Välj om du vill följa med på utflykt eller stanna i byn, kanske en vandring upp i bergen – valet är ditt!

 • UTFLYKT: Alper, slingrande vackra vägar och picknick.

  I stället för att slita på fotsulorna sätter vi oss till rätta i vår bekväma buss och njuter av fantastiska vyer när vi åker upp ibland Tyrolens alper. Kanske blir det tillfälle att bekanta sig närmare med de söta alpkorna? Oömma kläder rekommenderas då det blir picknick till lunch i det fria.
  Pris: 290:- inkl picknick

 • UTFLYKT: Sagoslottet Neuschwanstein - ett av världens vackraste slott

  Bayerns folkskygge konung Ludvig II var en ung monark med många idéer och rik fantasi vars liv fick ett tragiskt och mystiskt slut. Efter sig lämnade han pampiga slottsbyggen varav många ofärdiga. Detta kanske mest berömda av hans skapelser öppnades upp för besökare bara sju veckor efter kungens död. Då var endast 14 av drygt 360 rum fullbordade. Med sina tinnar och torn, imponerande salar och fantastiska läge har det varit förebilden för Walt Disneys ”Törnrosaslott” och fungerat som kuliss i många filmer. Vi passar också på att besöka den mysiga lilla staden Füssen, startort för Romantische Strasse. Pris: 250:-

  Sagoslottet Neuschwanstein - ett av världens vackraste slott
 • Dag 7. Reutte- Berlin

  Tidig revelj och frukost innan vi påbörjar vår färd norrut. Vi åker genom östra Tyskland och vi övernattar utanför Berlin i Henningsdorf på 3-stjärniga Hotel Wyndham Garden. Gemensam middag. (Ca 75 mil)

 • Dag 8. Berlin – Hemorten

  Så var det dags för returen hem mot Östergötland via färjorna Gedser – Rostock och Helsingör – Helsingborg. Naturligtvis så hinner vi med ett stopp i någon butik i norra Tyskland. Beräknad hemkomst till Linköping ca 21:30. (Ca 85 mil)

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/8Se allaBayern och TyrolenMer än 812 990:-BokaMer information

Hotell

Gasthof Mohren
Gasthof Mohren
Det traditionella, familjeägda värdshuset "zum Mohren" har funnits i 370 år. Mycket har förändrats sedan dess. Vad som däremot finns kvar är vår tyrolska gästfrihet och den oefterhärmliga värdshuskult...