Skip to main content

Berlin med Spreewald

Vår närmaste storstad fylld med ny djärv arkitektur blandat med historiska byggnader. Historiens vingslag är alltid nära oavsett om det är gammal eller modern historia.  Kulturen blomstrar som aldrig förr, nattlivet går dygnet runt och restaurangerna är otaliga. Följ med och upplev en av Europas intressantaste städer för att därefter alltid vilja återvända!

Fritextsökning

Coronainformation

Tyskland har tagit bort de flesta restriktioner dock krävs det munskydd på en del platser inomhus som apotek ock kollektivtrafik.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen. 

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, färjor och vägskatter, del i dubbelrum, 3 frukostar samt reseledare, Shoppingvikt 100kg 
 

TILLÄGG: Enkelrum 1200:-, platsbokning i bussen 150:- utflykt till Spreewald 450:- inklusive båttur och lunch

VALUTA: EURO

Dagsprogram

 • Dag 1

  Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock når vi Berlin. Vi bor på något av följande hotell båda centralt belägna i västra Berlin och är 4-stjärniga. 15/4 ,14/7 Abba Berlin Hotel, 8/9 Hotel Berlin Berlin.Ca 80 mil.

 • Dag 2

  Idag erbjuder vi en intressant stadsrundtur då vår kunniga reseledare berättar om Berlins intressanta historia och byggnader etc. Vi åker Unter den Linden i forna öst och Kurfürstendamm i väst. Kända platser och byggnader såsom Potsdamer Platz, Brandenburger Tor, Riksdagshuset och mycket mer. Rundtur: Ingår. På kvällen, för de som önskar, finns möjlighet att följa med på kvällstur med middag. Pris beroende på arrangemang.

 • Dag 3 - till Spreewald

  Dagsutflykt till Spreewald och Sorbernas ort Lübbenau. I detta UNESCO-skyddade område slingrar sig 150 mil vattenväg med annorlunda natur och vi tar plats på en av områdets små pråmar och ger oss ut på en 4 timmars tur inklusive lunch (ingår). Glöm inte kameran! Pråmarna sköts av ”kaptener”, som stakar fram pråmen. För de bofasta är pråmen ett lika viktigt färdmedel som bilen. Pris: 450:-

 • Dag 4

  Så var det dags att säga ”Auf wiedersehen” för den här gången. Vi checkar ut o rullar tillbaka samma väg som vi kom. Naturligtvis hinner vi med shopping i Rostock. Vi beräknas vara åter i Östergötland framåt 22-tiden.

Resekalender
7/12Julmarknad Berlinfrån 4 490:-
7/12Julmarknad Bremenfrån 5 390:-
11/12Helsingforskryssningfrån 995:-
11/12Tallinnkryssningfrån 995:-
15/12Julmarknad Rostock 3 dagarfrån 3 990:-