Skip to main content

Berlin med Spreewald

Vår närmaste storstad fylld med ny djärv arkitektur blandat med historiska byggnader. Historiens vingslag är alltid nära oavsett om det är gammal eller modern historia.  Kulturen blomstrar som aldrig förr, nattlivet går dygnet runt och restaurangerna är otaliga. Följ med och upplev en av Europas intressantaste städer för att därefter alltid vilja återvända!

Fritextsökning

Coronainformation

Vaccinerad med båda doserna och covidpass är nödvändigt.

Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen. 

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, färjor och vägskatter, del i dubbelrum, 3 frukostar samt reseledare, Shoppingvikt 100kg 
 

TILLÄGG: Enkelrum 1200:-, platsbokning i bussen 150:- utflykt till Spreewald 450:- inklusive båttur och lunch

VALUTA: EURO

Dagsprogram

 • Dag 1

  Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock når vi Berlin. Vi bor på något av följande hotell båda centralt belägna i västra Berlin och är 4-stjärniga. 15/4 ,14/7 Abba Berlin Hotel, 8/9 Hotel Berlin Berlin.Ca 80 mil.

 • Dag 2

  Idag erbjuder vi en intressant stadsrundtur då vår kunniga reseledare berättar om Berlins intressanta historia och byggnader etc. Vi åker Unter den Linden i forna öst och Kurfürstendamm i väst. Kända platser och byggnader såsom Potsdamer Platz, Brandenburger Tor, Riksdagshuset och mycket mer. Rundtur: Ingår. På kvällen, för de som önskar, finns möjlighet att följa med på kvällstur med middag. Pris beroende på arrangemang.

 • Dag 3 - till Spreewald

  Dagsutflykt till Spreewald och Sorbernas ort Lübbenau. I detta UNESCO-skyddade område slingrar sig 150 mil vattenväg med annorlunda natur och vi tar plats på en av områdets små pråmar och ger oss ut på en 4 timmars tur inklusive lunch (ingår). Glöm inte kameran! Pråmarna sköts av ”kaptener”, som stakar fram pråmen. För de bofasta är pråmen ett lika viktigt färdmedel som bilen. Pris: 450:-

 • Dag 4

  Så var det dags att säga ”Auf wiedersehen” för den här gången. Vi checkar ut o rullar tillbaka samma väg som vi kom. Naturligtvis hinner vi med shopping i Rostock. Vi beräknas vara åter i Östergötland framåt 22-tiden.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/7Se allaBerlin med SpreewaldMer än 84 190:-BokaMer information
8/9Se allaBerlin med SpreewaldMer än 84 190:-BokaMer information

Hotell

Abba Berlin Hotel
Abba Berlin Hotel
4-stjärnigt hotell som ligger 250 meter från den berömda shoppinggatan Kurfürstendamm i stadsdelen Charlottenburg i Berlin. Hotellet har rymliga, eleganta rum. Luftkonditionerade rum med moderna möble...
Hotel Berlin, Berlin
Hotel Berlin, Berlin
Moderna rum med platt-tv och gratis WiFi. Alla rum på Hotel Berlin, Berlin har luftkonditionering och kylskåp. Hotellet har en elegant loungebar, modert gym, finsk bastu och ett sanarium. På 5 minuter...
Resekalender
30/5En resa i tidenfrån 795:-
6/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 390:-