Skip to main content

Dalsland

Dalsland - ”ett Sverige i miniatyr”, så sa Prins Eugen. Trots att landskapet är ett av de mindre så rymmer det oändligt mycket: susande skogar, glittrande vatten, branta berg, bördiga slätter och en lång kust mot vårt innanhav Vänern. Genom landskapet flyter Dalslands kanal, en blå pulsåder som tillsammans med de många sjöarna är ett paradis för de som vill uppleva landskapet från vattnet.  Vi bor på vackra Baldernäs Herrgård i Dals Långed. som är omgiven av park och belägen på en halvö i Laxsjön. Frukost och middag äter vi i Herrgårdsbyggnaden och under dagarna gör vi utflykter. 

Fritextsökning

Coronainformation

Vi kommer att boka max 40 personer, då vi har plockat ut säten i bussen för att få Coronaavstånd till nästa säte. Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa t/r, logi del i dubbelrum inkl. halvpension, 1 lunch, entréer mm enligt program, reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 795:-, platsbokning i bussen 100:-

Dagsprogram

 • Dag 1.

  Vi lämnar våra hemorter på morgonen. Vid Vänern ligger Dalslands enda stad, Åmål - dit kommer vi vid lunchtid. Vi startar med en guidad promenad och en stund på egen hand. På vår väg till Baldersnäs Herrgård gör vi ett stopp i Edsleskog och får höra den spännande historien om det som en gång i tiden var kanske Sveriges första tegelkyrka. Vi checkar in på Baldersnäs och har tid att njuta av omgivningarna innan middagen.
  Middag i herrgårdsmiljö.

 • Dag 2.

  Frukost och tid att njuta av Baldersnäs vackra park eller kanske ta ett morgondopp, innan avresan på Dalslands Kanal. Vi går ombord en av de anrika kanalbåtarna direkt från herrgårdens brygga för att färdas i Dalslands Kanal - den blåa pulsådern genom Dalsland. Ombord serveras varmrökt lax med potatis, sallad och sås och vi får uppleva smala kanaler, slussar, sjöar och akvedukten i Håverud. Väl framme i Håverud och kan där besöka fiskrökeriet, infocentret, Dalslands Kanalmuseum och Dalslands Glashytta. Bussen möter oss och vi åker via bruksorten Upperud och till den vackra 1600-tals träkyrkan i Skållerud vid sjön Nären. Tillbaka till Baldernäs och middag tillsammans

 • Dag 3.

  Efter frukost checkar vi ut från Baldersnäs. Vi kör söderut och börjar med ett besök på Ekholmens Säteri, där Karl XIV Johan övernattade vid sina resor mellan Stockholm och Oslo. Guidad visning av Kungavåningen och tid att besöka gårdsbutiken. Vårt sista besöksstopp är vid Dals Rostock samhälle Här får vi se det återuppbyggda stationshuset i miniatyr, örtagården, brunnsområdet och ateljén tillsammans med guide. Vår resa i Dalsland slutar börjar lida mot sitt slut och vi stannar för sen lunch på vägen hem. Beräknar var åter i Östergötland 19.30.

Resekalender
7/12Julmarknad Berlinfrån 4 490:-
7/12Julmarknad Bremenfrån 5 390:-
11/12Helsingforskryssningfrån 995:-
11/12Tallinnkryssningfrån 995:-
15/12Julmarknad Rostock 3 dagarfrån 3 990:-