Skip to main content

Möt våren i Italien

Möt våren i Italien
Följ med oss och möt våren i Italien. Vi färdas från Aprilväder i Sverige till full vår, nästan försommar i Italien. Vi bor i badorten Lido De Jesolo strax norr om Venedig. Härifrån gör vi utflykt till staden med alla kanaler. Vi besöker en vingård och ser trevliga Trevisio. Efter 5 nätter vid Medelhavet flyttar vi oss till Gardasjön. Här besöker vi bland annat Romeo och Julias Verona och gör en båttur på Gardasjön med de snöklädda alperna som fond. Välkommen med att tjuvstarta våren med oss i Italien!

Resan genomförs tillsammans med ReseMakar´n

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum, 12 frukost, 12 middag, utflykter enligt program samt reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 3.180:-, platsbokning i bussen 250:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Avbokningsvillkor: Fri avbokning fram till 46 dagar före avresa, 45 – 31 dagar innan avresa 400:-/person, från 30 – 8 dagar före avresa betalas 50% av resans pris, därefter hela kostnaden.

Våra hotell

Våra hotell
Wyndham Garden Hennigsdorf, Berlin
Landgasthof-Hotel Happinger Hof, Rosenheim
Hotel Croce di Malta, Lido di Jesolo
Hotel Du Lac et Bellevue, Bardolino
Arvena Kongress Hotel, Bayreuth
Vienna House Sonne Rostock

Dagsprogram

 • Dag 1. Östergötland – Henningsdorf

  Avresa på morgonen från Östergötland. Rast blir det i Ljungby och i Helsingborg möter vi våra reskamrater från Västergötland och vi skiftar lite bussar med varandra för fortsatt färd mot våra respektive resmål. Vi tar färjan över till Helsingör och färja Gedser – Rostock. I natt bor vi på 3-stjärniga Wyndham Garden och äter gemensam middag. (Ca 82 mil )

 • Dag 2. Henningsdorf – Rosenheim

  Efter frukost far vi in i Berlin och gör en snabb rundtur innan vi tar oss ut på vägarna mot Bayreuth, Nürnberg och München. I Rosenheim i södra Bayern bor vi på 3-stjärniga Landgasthof-Hotel Happinger Hof. Gemensam middag. (Ca 66 mil)

 • Dag 3. Rosenheim – Lido di Jesolo

  Vi lämnar Rosenheim på morgonen och kör vackra vägar över Alperna till Italien. Tidig kväll kommer vi till fina 4-stjärniga Hotel Croce di Malta som skall bli vårt hem de närmaste 5 nätterna. Alla rum har balkong och AC. Middag på kvällen. (Ca 49 mil)

 • Dag 4. Lido Di Jesolo

  En ledig dag i vårsolen i Italien är inte illa! Flanera längs strandpromenaden, kanske bada eller bara sitt på ett café och njut av våren! Vill du kan du hänga med vår reseledare på en informationstur i staden så kanske du får något tips på något du vill testa. Middag på kvällen på vårt hotell.

 • Dag 5. Utflykt till Venedig

  Efter frukost tar vi båten från Punta Sabbioni till San Marco i Venedig. Vi tittar på staden på egen hand och återvänder under eftermiddagen mot vårt hotell. Middag på hotellet på kvällen.

 • Dag 6. Lido di Jesolo

  Idag tar vi paus i Lido de Jesolo och njuter av ledigheten. Middag på vårt hotell i kväll.

 • Dag 7. Utflykt till Trevisto

  Efter frukost sätter vi oss i bussen och far till vackra Trevisio. Här får vi fri tid att titta på staden och också äta lunch. På Eftermiddagen besöker vi Castello di Roncade och provar vin. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 8. Lidi di Jesolo – Bardolino

  Vi lämnar Lido de Jesolo och far mot Romeo och Julias Verona. Där kan vi se Julias balkong, amfiteatern från utsidan, Scalieri-gravarna, shoppinggatan och grönsakstorget. När vi bekantat oss med Verona, och de som vill har ätit lunch, fortsätter färden till 4-stjärniga Hotel Du Lac et Bellevue vid Gardasjön. Gemensam middag på kvällen. (Ca 24 mil)

 • Dag 9. Gardasjön

  Idag tar vi ledigt vid Gardasjön. Njut av den härliga miljön, flanera längs sjön, kika i ortens butiker eller bara slappa på ett café. Dagen är din! Middag på vårt hotell på kvällen.

 • Dag 10. Gardasjön Båtutflykt

  Idag gör vi en vacker båtutflykt på sjön. Vi far från Bardolino till Sirmione. I Sirmione tittar vi på byn innan vi fortsätter med vår buss längs sjön tillbaka till vårt hotell. Middag på hotellet på kvällen.

 • Dag 11.Riva – Bayreuth

  Vi far norrut efter frukost på den vackra vägen över Brennerpasset. Här uppe ligger nog snön fortfarande kvar. Vi får under dagen många vackra vyer när vi kör motorvägen över Alperna. Vi passerar München och Nürnberg innan vi når Bayreuth och vårt fina 4-stjärniga hotell Arvena Kongress Hotel. Incheckning och middag på kvällen.(Ca 65 mil)

 • Dag 12. Bayreuth – Rostock

  Frukost och avresa. Vi passerar Leipzig och Potsdam innan vi når Rostock. Vi stannar på Calles för lite inköp innan vi kör till vårt hotell Vienna House Sonne. Gemensam middag på kvällen.(Ca 55 mil)

 • Dag 13. Rostock – Hemorter

  Efter frukost far vi ut till färjan som tar oss åter mot Danmark. I Helsingborg möter vi anslutningsbussar för fortsatt färd mot Västergötland respektive Östergötland. (Ca 60 mil)

Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-
20/6Midsommar i Bohuslänfrån 5 290:-
24/6Bohuslän Tauberesafrån 4 990:-
25/6Nordkapfrån 14 990:-
28/6Norska höjdpunkterfrån 4 490:-