Skip to main content

Nordtyska landskap med goda drycker

Nordtyska landskap med goda drycker
Följ med på en fin resa till norra Tyskland med fokus på drycker av olika slag. Vi reser i hanseatisk historia och i gamla svenskbygder i Mecklenburg – Vorpommern. Det är ett vackert landskap med många små sjöar och vattendrag som skapades under istiden. Vi bor i Schwerin med sitt berömda slott. Låt dig väl smaka!

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum, 3 frukost, 1 middag, utflykter och provningar enligt program, 100 kg shoppingvikt

TILLÄGG: Enkelrum 850:-, platsbokning i bussen 150:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Schwerin

  Avresa på morgonen och via färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock anländer vi till trevliga staden Schwerin och InterCityHotel. (Ca 77 mil)

 • Dag 2. Vielank och Schwechow

  Vi besöker den lilla byn Vielank där Vielanker Brauhaus ligger. Vi får en rundvisning och möjlighet att prova deras öl. Här är allt gjort för hand och ölen har inga tillsatser. Kanske skymtar vi några av de stora uroxar som går runt i flock utanför bryggeriet. Nästa besök är i Schwechow. Där hittar vi en herrgård som specialiserat sig på fruktkonjak, sprit och likörer av mångahanda slag. Godset - som har en stolt historia sedan 1200-talet - ligger i en naturskön omgivning i ett naturreservat. Man odlar även örter och blommor och godset har en stor gårdsbutik. Här blir det rundvisning och provsmakning av snapsar och likörer. Vill man köpa med sig något går det utmärkt. Vi åker tillbaka till Schwerin och vårt hotell.

 • Dag 3. Wismar

  Idag skall vi till ”svenskstaden” Wismar. Mellan 1648 och 1903 var den svensk. Här ska vi prova sekt - tysk champagne – på Hanse Sektkellerei. Vinet kommer från Pfalz i södra Tyskland och förädlas i de djupa källarvalven till god sekt. Sen blir det en guidad rundvandring och fri tid i Wismar innan vi återvänder till Schwerin och middagen.

 • Dag 4. Hemorterna

  Dags för retur till Sverige. Vi åker till Rostock där vi besöker Calles innan vi tar färjan till Gedser. Vidare via Helsingborg-Helsingör så är vi hemma i Östergötland igen vid 21-tiden. (Ca 77 mil)

Resekalender
28/2Ullared 9 timmars shoppingfrån 300:-
29/2Björn Skifs - En värld av Skifsfrån 2 950:-
29/2Ullared 2 dagarfrån 990:-
1/3Sydtyrolen från 11 990:-
2/3Änglagårdfrån 1 450:-