Skip to main content

Paris med Rhendalen & Brygge

Paris med Rhendalen & Brygge
Paris lever som ingen annan stad upp till besökarens högt ställda förväntningar! Flanera längs de stora boulevarderna, sitt en stund på ett av de många caféerna och se hela Paris passera förbi. Blicka ut över den pulserande mångmiljonstaden från Eiffeltornet, botanisera i modets högborg och känn den pulserande livsglädjen i konstnärernas och livsnjutarnas stad. Se det överdådiga Versailles och mycket mer! På resan ner och hem passar vi på att njuta av Hollands blommor, Rhendalens vinlandskap och mysiga Brygge!

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum/dubbelhytt insides, 8 frukost, 6 middag, reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum/hytt insides 3 060:-, platsbokning i bussen 200:- 

PASS: Ja

Våra hotell

Park Hotel - Rüdesheim am Rhein
Ibis Paris 17 Clinchy-Batignolles - Paris
Van der Valk Ridderkerk - Ridderkerk

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Göteborg

  På förmiddagen hämtar vår buss upp på respektive hemort för färd mot Göteborg. Vi går ombord på Stena Lines båt mot Kiel där vi får logi och en god buffé.

 • Dag 2. Kiel – Rüdesheim

  Väl iland påbörjar vi resan genom Tyskland. Vi passerar förbi Hamburg, Hannover och Kassel på vår väg till Rüdesheim där Parkhotel väntar på oss med middag och sköna sängar. De som vill hinner säkert med en tur på nöjesgränden Drosselgasse efter maten! (Ca 62 mil)

 • Dag 3. Rüdesheim – Rhendalen – Paris

  På vår väg mot Koblenz ser vi flera slott och borgar längs de branta stränderna. Vi gör ett stopp vid Deutsches Eck, där Rhen och Mosel möts. Sedan ger vi oss ut på lite snabbare vägar och kommer under dagen att stanna för lunch och bensträckarpauser innan vi når Frankrikes huvudstad och vårt hotell 3-stjärniga hotell Ibis Paris 17 Clichy-Batignolles. Gemensam middag på hotellet. (Ca 45 mil)

 • Dag 4. Stadsrundtur och båttur på Seine

  Nu väntar ”städernas stad” på oss... Under vår stadsrundtur ser vi några av de berömda sevärdheterna t ex Triumfbågen, Eiffeltornet, Operan, Place de la Concorde och paradgatan Champs Elysées. Under våra dagar i Paris kan man följa med de utflykter vi erbjuder men givetvis finns också tid att uppleva Paris på egen hand. Vår kunniga reseledare står till förfogande med tips och råd. Efter stadsrundturen får vi några timmar på egen hand innan vi ger oss av på en kvällstur. Vi inleder kvällen med 3-rätters middag på en restaurang något kvarter från Pont de l’Alma varifrån de berömda Bateaux Mouches flodbåtar avgår. Efter avslutad middag beger vi oss till kajen och kliver ombord. Att glida fram under broarna på Seine ger dig möjligheten att uppleva Paris ur ett helt annat perspektiv. Väl åter väntar vår buss på oss för en rundtur för att se det upplysta Paris. Mycke´ nöje!

 • Dag 5. Versailles

  Ledig dag eller följ med till Versailles ”slottens slott”. Här möts vi av lyx, prakt och flärd. Vi får även tid att gå runt i den storslagna parken. Pris 380:- måste förbokas hemifrån.

 • Dag 6. Paris

  Paris på egen hand. Kanske lockar något av Paris alla museer eller varför inte bara njuta av shopping i världsklass, god mat eller något av allt annat som Paris är berömt för. På kvällen kan de som vill följa med reseledaren upp till Montmarte och äta middag. Pris beroende på arrangemang.

 • Dag 7. Paris – Brygge – Rotterdam

  Vi tar sikte på Belgien och den ljuvliga staden Brygge. Här gör vi uppehåll för att ta oss in i det virrvarr av kullerstensgator och kanaler som utgör den medeltida stadskärnan bakom vallgrav och ringmur. Under eftermiddagen åker vi vidare till Rotterdam och vårt 4-stjärniga hotell Van der Valk Ridderkerk****. Gemensam middag på hotellet. (Ca 47 mil)

 • Dag 8. Rotterdam – Kiel

  Vi fortsätter till Holland och kommer se vackra tulpanfält i alla färger från våra stora bussfönster. Väl framme i Kiel gör vi ett shoppingstopp om tiden medger det innan vi kör ombord på färjan. Ombord får vi hytter och en god buffé. (Ca 65 mil)

 • Dag 9. Kiel – Hemorten

  Under morgonen när vi seglar in genom inloppet till Göteborg serveras frukost och snart står vi på svensk mark och inom kort är vi hemma. Vi säger tack för en fantastik resa där vi mött våren på riktigt!

Resekalender
28/2Ullared 9 timmars shoppingfrån 300:-
29/2Björn Skifs - En värld av Skifsfrån 2 950:-
29/2Ullared 2 dagarfrån 990:-
1/3Sydtyrolen från 11 990:-
2/3Änglagårdfrån 1 450:-