Skip to main content

Uttendorf

En resa för den som vill röra lite extra på sig under dagarna i Österrike. Vi åker till byn Uttendorf där familjen Altenberger med personal och Maj-Inger i spetsen tar väl hand om sina gäster och sörjer för att vi får ett trevligt upplagt dagsprogram. Här bor vi i sex nätter och får tillfälle att vandra och göra intressanta utflykter. Vi kommer att genomföra vandringarna i två grupper en med lite tuffare vandringar som Maj-Inger leder. För de som vill ha lite lättare vandringar kan man följa med vår chaufför Lasse som är väl bekant med området och kommer att leda den gruppen

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, färja, vandring med ledare 3 dagar, rundturer och utflykter med bussen enl. program (ev entréer ingår ej), del i dubbelrum med dusch/bad och wc, 8 frukost, 8 middag.

OBS: Reseledare är inte med på den här resan istället är det 2 chaufförer varav den ena är Lasse Svenson som är väl bekant med området och kommer att ha en reseledande roll. Tag gärna med en ryggsäck och termos samt bra skor att gå i.

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  
Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Dagsprogram

 • Dag 1. Till Hannover

  Avresa på morgonen och vi tar första rast i Ljungby. Därefter är det färja Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Vi bor på hotell i trakterna av Hannover med halvpension.

 • Dag 2. Hannover – Uttendorf

  Efter frukost rullar vi vidare och passerar Kassel och München. Landskapet ändrar karaktär under dagen – många olika vyer att se och njuta av. Vi gör naturligtvis både mat och fikastopp under dagen. Efter ankomst till Stubacherhof har vi gemensam middag.

 • Dag 3 - 7. Österrike

  Nu stundar härliga dagar i denna sköna dalgång. Här finns många möjligheter till rekreation och avkoppling. Alldeles nära hotellet ligger en populär badsjö och den som vill kan ta det smalspåriga långsamtgående tåget till Zell am See eller Mittersill det stannar precis utanför hotellet. Frukost och middagar har vi på hotellet som är känt för sin goda och vällagade mat. Vi kommer att besöka en traditionell ”höstbonnafest” i någon närbelägen by det brukar vara en riktig feststämning med folkdräkter och har vi tur kanske korna kommer genom byn på väg hem från bergen. En kväll blir det grillafton med musikunderhållning uppe i Hyttan på Almen vid Weisse. Pris 9 EUR/pp

  VANDRINGAR och UTFLYKTER Vandringar och utflykter ingår i resans pris men ev andra transporter, linbanor eller entréer betalas av var och en vid aktuellt tillfälle. Maj-Inger kommer att ge möjlighet till att köpa matpaket och varm dryck varje vandringsdag. Vi kommer att bestämma dag för dag var vi ska vandra, mycket är det väderleken som styr då vädret kan skifta både på olika höjder och mellan dalgångar. Men vi kan utlova vandringar med fantastiska vyer och av varierad svårhetsgrad då vi delar upp i 2 grupper beroende på förmåga.

 • Dag 8. Uttendorf - Berlin

  Efter frukost tar vi kurs mot södra Tyskland. Vi färdas smidigt på Autobahn och gör lämpliga raster under dagen och på kvällen når vi utkanten av Berlin där vi övernattar och har gemensam middag.

 • Dag 9. – Hemorten

  Frukost. Dagen börjar med lite shopping hos Calles innan vi tar färjan till Gedser. Via de danska öarna kommer vi fram till Helsingör och färjan, som tar oss över till Sverige. Det blir dags att ta farväl av alla reskamrater…

Resekalender
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
7/11Rostock Lördagfrån 1 390:-