Skip to main content

Uttendorf

Österrike är ett av världens vackraste länder och lämpar sig fantastiskt bra för en vandringsresa. Vi kommer att vandra uppe i bergen med vidunderlig utsikt över snöklädda toppar, porlande bäckar och gröna ängar. Många skidliftar är igång även på sommaren så man enkelt kan ta sig upp, väl där finns det gott om bra vandringsleder. Även många ”hütter” är öppna så man kan få sig en svalkande förfriskning på en solig altan. Vi åker till byn Uttendorf där svenska Maj-Inger med familj tar väl hand om sina gäster och sörjer för att vi får ett trevligt upplagt dagsprogram. Här bor vi i sex nätter och får tillfälle att vandra och göra intressanta utflykter. Vandringarna delas i grupper en lite tuffare, en lättare.

Fritextsökning

Coronainformation

Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Vandringar och utflykter

Vandringar och utflykter ingår i resans pris, ev. andra transporter, linbanor eller entréer betalas av var och en vid aktuellt tillfälle.

Maj-Inger kommer att ge möjlighet till att köpa matpaket och varm dryck varje vandringsdag. Vi kommer att bestämma dag för dag var vi ska vandra, mycket är det väderleken som styr då vädret kan skifta både på olika höjder och mellan dalgångar.

Vi kan utlova vandringar med fantastiska vyer och av varierad svårighetsgrad, vi delar upp i grupper beroende på förmåga.

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, färja, vandring med ledare 3 dagar, rundturer och utflykter med bussen enl. program (ev entréer ingår ej), del i dubbelrum med dusch/bad och wc, 8 frukost, 8 middag.

OBS: Reseledare är inte med på den här resan istället är det 2 chaufförer varav den ena är Lasse Svenson som är väl bekant med området och kommer att ha en reseledande roll. Tag gärna med en ryggsäck och termos samt bra skor att gå i.

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  
Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Dagsprogram

 • Dag 1. Till Hannover

  Avresa på morgonen och vi tar första rast i Ljungby. Därefter är det färja Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Vi bor på hotell i trakterna av Hannover med halvpension.

 • Dag 2. Hannover – Uttendorf

  Efter frukost rullar vi vidare och passerar Kassel och München. Landskapet ändrar karaktär under dagen – många olika vyer att se och njuta av. Vi gör naturligtvis både mat och fikastopp. Efter ankomst till Gasthof Stubacher Hof har vi gemensam middag.

 • Dag 3 - 7. Österrike

  Nu stundar härliga dagar i denna sköna dalgång. Här finns många möjligheter till rekreation och avkoppling. Alldeles nära hotellet ligger en populär badsjö och den som vill kan ta det smalspåriga långsamtgående tåget till Zell am See eller Mittersill som stannar precis utanför hotellet. Frukost och middagar har vi på hotellet som är känt för sin goda och vällagade mat. Vi kommer att besöka en traditionell ”höstbonnafest” i någon närbelägen by det brukar vara en riktig feststämning med folkdräkter och har vi tur kanske korna kommer genom byn på väg hem från bergen.
  Vi kommer under vistelsen att erbjuda ytterligare någon trevlig bussutflykt det finns mycket att uppleva i området.

  En kväll blir det grillafton med musikunderhållning uppe i Hyttan på Almen vid Weisse. Pris 9 EUR/pp

 • Dag 8. Uttendorf - Hannover

  Efter frukost tar vi kurs mot södra Tyskland. Vi färdas smidigt på Autobahn och gör lämpliga raster under dagen och på kvällen når vi utkanten av Berlin där vi övernattar och har gemensam middag.

 • Dag 9. – Hemorten

  Frukost. Dagen börjar med lite shopping innan vi tar färjan från Puttgarden till Rödby. Via de danska öarna kommer vi fram till Helsingör och färjan, som tar oss över till Sverige. Det blir dags att ta farväl av alla reskamrater…

Resekalender
15/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
18/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
22/10Hjalmars Julspektakelfrån 1 195:-
22/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
23/10Rügen Shoppingfrån 1 190:-