Skip to main content

Baltikum Runt

Baltikum runt
Följ med och upplev tre baltiska stater. Vi börjar i Tallinn med sina tinnar, torn och fästningsmurar fortsätter sedan genom Estland och kommer till storstaden Riga med sina vindlande gränder. Sista baltiska huvudstaden är Vilnius. Här njuter vi av den vackra barock- och renässansarkitekturen i gamla stan. Vi avslutar resan med en tur genom polska sjöområdet Masurien där vi upplever Hitlers huvudkvarter på Östfronten - Varglyan. Häng med och upptäck området runt Östersjön.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. Mot Stockholm och färjan mot Tallinn

  Vi reser från våra hemorter vid lunch mot Stockholm, där vi går ombord på Tallinks färja till Estland. Ombord finns många nöjen i båtens restauranger, barer och nattklubb. (Ca 20 mil)

 • Dag 2. Tallinn, stadsrundtur och egna upptäckter

  På morgonen serveras frukost i fartygets restaurang. Klockan 10.15 kommer vi till Estlands huvudstad Tallinn. Vår lokalguide möter oss på kajen och vi börjar vår vistelse med en rundtur i den trevliga gamla Hansastaden. Vi ser bland annat Rådhusplatsen, Alexander Nevsky-katedralen och sångarfälten. Efter rundturen checkar vi in på centralt belägna 4-stjärniga Park Inn by Radisson Central.

 • Dag 3. Tallinn – Riga

  Efter en god frukost kör vi söderut mot Estniska gränsen som passeras. Vi kommer fram till Riga på eftermiddagen och vi gör en rundtur med lokalguide. Tidig kväll checkar vi in på Radisson Blu Hotel Latvija som ligger i centrum. Vi serveras middag på hotellet. (Ca 30 mi)

 • Dag 4. Riga – Korskullen – Vilnius

  Frukost och därefter avresa till Vilnius. På vägen stannar vi till vid Korskullen som är en annorlunda och lite makaber sevärdhet. Här har kors samlats genom historien och numera är det tusentals kors av alla storlekar och utseenden som pryder kullen. I Vilnius checkar vi in på vårt centralt belägna Hotel Panorama för två nätter. Första kvällen serveras vi middag. (Ca 34 mil)

 • Dag 5. Vilnius – stadsrundtur och egna upptäckter

  Vi börjar dagen med en god frukost, sedan möter vår lokalguide upp oss och vi gör en rundtur. Vi upptäcker gamla stans kullerstensgränder, ser fina kyrkor och historiska platser. Sedan är eftermiddagen fri för egna upptäckter i denna trevliga stad. I kväll har vi ingen gemensam middag utan vi kan njuta av den på någon trevlig restaurang som vi finner på våra strövtåg i staden.

 • Dag 6. Vilnius – Trakai – Grutas Park – Mikolajki

  Efter frukost kör vi vidare söderut. Efter en knapp timmes resa har vi kommit till det imponerande Trakai slottet. Vi går en sväng och ser på utsidan innan vi fortsätter till Grutas Park. Här har en privat affärsman byggt upp en park och museum över sovjettiden. Bland annat har de en samling över stora Stalin- och Leninstatyer samt mycket annat på museet från ockupationstiden. I anslutning till parken finns ett café och restaurang där vi får möjlighet att äta lunch. Färden fortsätter sedan över till Polen och Mikolajki där Hotel Golebiewski väntar oss med sköna sängar och middag. (Ca 35 mil)

 • Dag 7. Mikolajki – Varglyan – Gdansk

  Vi äter frukost och fortsätter sedan resan. Vi stannar vid Hitlers Varglya belägen mitt inne i skogen. Bygget av Varglyan påbörjades 1940 och den växte allteftersom till ett glest bunkersamhälle med 3 000 invånare, järnvägsstation, postkontor, sjukhus och sambandscentral. Vi ser på resterna av detta minnesmärke över en ond tid. Sedan fortsätter vi via Elblagkanalen till Gdansk där vi checkar in på Novotel Gdansk Centrum. Middag på kvällen. (Ca 30 mil)

 • Dag 8. Gdansk – stadsrundtur – färja mot Sverige

  Vi börjar dagen med en rundtur i Gdansk. Sedan har vi fri tid för lunch och shopping innan vi framåt kvällen kör till Gdynia och tar färjan hem mot Sverige. Ombord har vi bekväma tvåbäddshytter med golvstående sängar. Om du vill kan du förboka den goda buffén.

 • Dag 9. Karlskrona – Hemorten

  Efter frukost kör vi i land i Sverige och påbörjar resan mot våra hemorter som vi når under eftermiddagen.

Ingår och Villkor

INGÅR: Bussresa, färjeresor, vägavgifter, del i dubbelrum/hytt insides, 8 frukostar, 7 middagar, alla utflykter enligt program, reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 2.280:-, platsbokning i bussen 200:- 

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Våra hotell

Park Inn by Radisson Central****, Tallinn
Radisson Blu Hotel Latvija****, Riga
Hotel Panorama****, Vilnius
Hotel Golebiewski****, Mikolajki
Novotel Gdansk Centrum****, Gdansk