Skip to main content

Klassiska Grekland

Få länder har väl attraherat besökare under lika lång tid som Grekland. Vi börjar vår resa i landets huvudstad Aten. Mycket av den nutida västerländska civilisationens kultur, vetenskap, astronomi med mera har sin upprinnelse i det antika Grekland. För många är Grekland synonymt med sol & bad på öar spridda i Medelhavet. Vi njuter vi av härliga stränder i avkopplande Tolo på halvön Peloponnesos.

Fritextsökning

Flyginformation

FLYGTIDER
Vi flyger med KLM enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta. Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.klm.com och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.
Flygbiljetter skickas ut per e-mail ca 1 vecka före avresa.

KL1178 25AUG Linköping - Amsterdam kl.06:05-07:50
KL1575 25AUG Amsterdam - Aten kl.12:20-16:35
KL1576 01SEP Aten - Amsterdam kl.17:20-19:55
KL1183 01SEP Amsterdam - Linköping kl.21:00-22:45

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage, max 55 x 35 x 25 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 40 x 30 x 15 cm, totalvikt max 12 kg

OBS! Kontrollera att ditt namn i bokningen överensstämmer med ditt pass

Ingår och villkor

INGÅR
Anslutningsbuss till Linköpings flygplats, flyg Linköping-Aten t/r, del i dubbelrum, 7 frukostar, 7 middagar, 1 lunch i samband med båttur, utflykter enligt program samt reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum 2290 :- 

PASS
Ja

VALUTA
Euro

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med ditt pass

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR
-120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Våra hotell

Aten – Ilissos**** , se https://ilissos.gr
Ilissos igger 1,5 km från Akropolis, och har en takterrass med bar och utsikt över Parthenon. Alla rummen är ljudisolerade, och har luftkonditionering, satellit-TV och radio. Rummen har även kylskåp, minibar och skrivbord. WiFi är gratis i hela hotellet. Atens stränder ligger bara 4 km bort.

Tolo - John & George Hotel****, se http://www.j-g.gr
Hotellet är beläget i Tolos gamla stadsdel med vacker utsikt över bukten. Alla rummen har luftkonditionering och en egen balkong. Stranden och Tolos sevärdheter ligger bara en kort promenad bort.

Våra utflykter

* Heldags båtutflykt . Vi njuter av livet till havs och äter Grekisk lunch bestående av Souvlaki, Grekisk sallad, Tzatziki och frukt – ljuvligt!

* Halvdags bussutflykt. Följ med på vår utflykt till den charmiga hamnstaden Nafplio som under kort period även var Greklands huvudstad. På en kulle ovanför staden och Argoliska viken ligger det Venetianska slottet Palamidi med sin imponerande arkitektur. För den energiske finns trappan med 800 trappsteg upp till den västra ingången eller så åker ni med bussen runt till huvudingången på östra sidan… Väl uppe och ute på Akilles bastion får vi en svårslagen panoramautsikt över Argoliska viken och Nafplions gamla stadskärna. Vi besöker också ett kloster innan det blir provsmakning av nationaldrycken Ouzo!

Dagsprogram

 • Dag 1 Östergötland – Aten

  Välj om du vill åka med vår anslutningsbuss eller möta upp direkt på Linköpings flygplats. Vi flyger med KLM via Amsterdam till Aten där vi landar på eftermiddagen. Här väntar vår grekiske chaufför med buss upp för transfer till Hotel Ilissos ****. Incheckning och gemensam middag på hotellet. Från hotellets takterrass kan man njuta av utsikten mot Akropolis och Parthenon…

 • Dag 2 Aten

  Idag ska vi med vår lokalguide få se och uppleva en av världens mest historiska och kaotiska städer – Aten! En journalist skrev följande passande beskrivning av känslan när man anländer hit; ”Välkommen till Europas närmaste Orient! När du landar i Aten översköljs du av det utomeuropeiska ljuset, ditt hår fladdrar i den torra ökenvinden och dina händer blir klibbiga av den salta brisen från det varma havet. En blek sol över en ljus stad som myllrar som Mellanöstern, doftar som Turkiet och låter som Asiens metropoler” Här ägde de första Olympiska spelen rum år 776 f Kr och det var här som grunden för den moderna demokratin lades av Kleisthenes. Hur staden blomstrade under Romartiden och vad som händer i dagens Aten berättar vår guide. Enligt myten blev gudinnan Athena stadens skyddsgudinna i konkurrens med havsguden Poseidon. Mer om detta och klippan som templet Parthenon ligger på får vi veta i samband med besöket på berget och dess museum. Dagen avslutas med middag på restaurang i den gamla stadsdelen Plaka med alla sina vindlande gränder.

 • Dag 3 Aten – Mykene – Tolo

  Kejsar Nero började bygga Korinthkanalen redan år 67 efter Kristus, men den stod inte klar förrän 1893. Här ca 8 mil väster om Athen gör vi ett kortare fotostopp vid denna formidabla sevärdhet som borde rendera en plats bland världsarven. Vi fortsätter ut på halvön Peleponnesos. Här besöker vi Mykene vilket var en stark kungamakt med blomstrande kultur som gick under runt 1200 f.Kr. Hur det gick till är forskarna inte överens om. Konsthantverket gick tillbaka och skrivkonsten glömdes bort. Mer om detta mysterium förtäljer vår guide. Dagens mål är Tolo med sin 30 meter breda och 400 meter långa strand i perfekt söderläge som skyddas av höga klippor och bergssluttningar. Vattnet är turkos och sanden vackert gyllenbrun och vi checkar in för 5 nätter på fina hotell John & George ****. Gemensam middag alla kvällar på hotellet.

 • Dag 4-7 Tolo

  Här på halvön Peleponnesos, Greklands okända pärla, finns allt som de grekiska öarna har men med extra av allt. Här omges havet av höga blånande berg och djupa grönskande dalar, även under högsommarens starka sol som bränner det mesta brunt på öarna. Njut av ett lojt liv på stranden eller varför inte ta en dags vandring upp bland bergen, möjligheterna är oändliga.
  Det går nästan inte att vända sig om här utan att historien gör sig påmind, allt från vägskyltar som visar riktningen till Sparta och Olympia, till tempel och palats omskrivna av Homeros.

  Läs mer om vår utflykter vi har att erbjuda under, Våra utflykter.

 • Dag 8 Tolo – Athen – Östergötland

  Så var det dags att säga farväl för denna gång! Vi åker med vår transferbuss tillbaka till flygplatsen i Aten. Efter byte i Amsterdam landar vi åter på Linköpings flygplats där vår svenska anslutningsbuss väntar.

Resekalender
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
7/11Rostock Lördagfrån 1 390:-