Julmarknader i Tyskland

Åk med oss till någon av alla de stämningsfulla julmarknaderna i norra Tyskland! Vi åker till gemytliga städer där man får uppleva glittrande ljus, vackert juldekorerade gator och torg, många julmarknadsstånd och bodar med ett stort utbud av hantverk och julprydnader. I andra stånd serveras typiska tyska maträtter, varma drycker, brända mandlar mm. Man smittas av stämningen…
Butiker, varuhus och shoppinggallerior är laddade med ”julklappar” av alla det slag.

Bremen

Datum:  30/11 2017    
Antal dagar: 4
En av Tysklands bästa julmarknader erbjuds på Rådhusplatsen i Bremen. Staden med de härliga gränderna Böttcherstrasse och Schnoorvirtel tillsammans med gallerior, varuhus och butiker ger en verklig härlig julmarknadsstämning. Vår reseledare går en stadspromenad första dagen innan julmarknaden drar igång i denna härliga stad. Vi bor mitt i centrala staden på Radisson Blu Hotel. Middag på  ankomstkvällen ingår!
PRIS: 3.995:-
BOKA HÄR!


Husum-Flensburg

Datum: 7/12 2017    
Antal dagar: 4
Nordsjökustens julmarknad väntar på oss i hamnstaden Husum och julmarknad i Flensburg har influenser från både Danmark och Tyskland. Följ med på två julmarknader i maritim genuin atmosfär.
Vi bor 3 nätter i Husum på Thomas Hotell och får middag första kvällen.
PRIS: 3.690:-
BOKA HÄR!

Rostock

Datum: 27/11, 4/12, 8/12, 15/12 2017    
Antal dagar: 3
Rostocks gamla stadskärna förvandlas till en av de finaste julmarknaderna och är den största i norra Tyskland med ca 200 hantverkare från olika tyska områden. Hotell mitt i centrum!
27/11, 4/12, 15/12 - Pentahotel****
8/12 - Radisson Blu Hotel****
PRIS: 2 995:-
27/11 BOKA HÄR!
4/12 BOKA HÄR!
8/12 BOKA HÄR!
15/12 BOKA HÄR!

Schwerin

Datum: 8/12 2017    
Antal dagar: 3
Gästvänliga Schwerin med sitt vackra slott har en julmarknad som sträcker sig runt Rådhustorget och längs gågatan. Följ med och titta i  alla marknadsstånd med allt som hör julen till.
PRIS: 2.290:-

BOKA HÄR!


Burg-Lübeck

Datum: 4/12 2017   
Antal dagar: 3
I den lilla staden Burg på ön Fehmarn bor vi på Wissers Hotel mitt i centrum. Här är vackert julpyntat och det finns flera butiker att shoppa i.
Dag 2 åker vi in till julmarknaden i marsipanstaden Lübeck.
PRIS: 2 890:-
4/12 BOKA HÄR!

Lübeck

Datum: 4/12, 11/12 2017    
Antal dagar: 3
Vi upplever mysiga Lübeck i julens tecken i den medeltida UNESCO skyddade stadskärnan. Julmarknaden breder ut sig vid Rådhuset och på gågatan, finner vi Niedereggers berömda café med sin marsipan! Vi bor 2 nätter på ****Holiday Inn Lübeck (www.holidayinn.com/luebeck)
INGÅR: 2 nätter i db-rum, 2 frukost, middag dag 1, stadstur.
Avresa 4/12 Pris: 3.290:-
Avresa 11/12 Pris: 2.690:-
4/12 BOKA HÄR!
11/12 BOKA HÄR!


Julmarknader 6 dagar

Resor för oss riktiga julmarknadsnördar och givetvis även för Er andra vanliga hyggliga människor! Följ med och upplev några av Europas bästa julmarknader. Vi erbjuder två olika resor till Tjeckien och Tyskland. Avresa 2/12 till alla resmål.

Julmarknad Prag 6 dagar

Två av Europas vackraste städer bjuder in till julmarknad! I Prag, som klarade sig mirakulöst från förstörelsen under
andra världskriget, finns flera trevliga julmarknader. Längs vindlande gränder, via de små torgen och över de
vackra broarna syns den vackra julsmyckningen och belysningen överallt. I Dresden där gammalt trängs med nytt
stannar vi för att njuta av staden, den häftiga shoppingen och självklart för att njuta av en traditionell glühwein
på julmarknaden!

Dag 1. Hemorten - Hennigsdorf
Avresa från respektive hemort enligt avresetidtabellen till Helsingborg
där vi möter våra resvänner. Vi kör över Danmark och kommer till Gedser där färjan mot Rostock väntar. När vi kör iland i Tyskland besöker vi någon av gränshandlarna för inköp av julens öl och kanske någon flaska av julsnapsen! I Hennigsdorf checkar vi in på vårt bekväma hotell och äter middag. Ca 45 mil fr Helsingborg


Dag 2. Hennigsdorf – Prag
Efter frukost fortsätter färden söderut. Vi börjar med en kort rundtur i Berlin, vi ser t ex Brandenburger Tor, delar av muren och säkert också forna torget i öst, Alexanderplatz. Färden söderut går på snabba och fina motorvägar och ganska snart passerar vi gränsen mot Tjeckien.
Vid ca 16:00 når vi vårt hotell som ligger mitt i Gamla sta´n, bara 700
meter från Gamla stans torg. Runt knuten finner du flera varuhus, affärer och mysiga restauranger. I kväll kan de som vill följa med vår
reseledare på kvällsutflykt till någon av stadens ölhallar. Ca 38 mil


Dag 3. Prag
Vi njuter av hotellets härliga frukostbuffé innan vi möter vår lokalguide som tar oss ut på rundtur i Prag. Eftersom biltrafik är förbjuden i staden sker rundturen till fots och vi hinner bekanta oss med de historiska kvarteren. Efteråt är det dags att utforska några av Prags julmarknader.
Den största hålls på Gamla stans torg, en kort promenad från vårt
hotell. Här säljs hantverk, goda maträtter och självklart öl och annat
gott. Det finns också stora kar med levande Karpfiskar som är ”ett
måste” på det tjeckiska julbordet. När mörkret faller över staden blir
den om möjligt ännu vackrare i belysningen från de tusentals ljuskällor som lyser upp torg och gränder.


Dag 4. Prag
Idag har vi ytterligare en dag i denna härliga stad. För de som vill ordnar vår reseledare en utflykt till borgområdet och en vacker promenad utför på ”Lilla Sidan”


Dag 5. Prag – Dresden – Hennigsdorf
Mätta och belåtna efter frukosten sätter vi oss tillrätta i vår buss och far norrut. Efter knappt två timmar når vi ”Florens vid Elbe”, Dresden. Vi stannar i centrum och vår reseledare tar med oss på en kort introduktionstur i centrum. Vi ser de stora sevärdheterna som SemperOperan, Zwinger och Frauenkirche innan vi släpps lösa längs shoppinggatorna och i den stora julmarknaden. Vid ca 16:00 kör vi vidare norrut till vårt hotell i Hennigsdorf som vi når under kvällen. Incheckning och middag. Ca 38 mil

Dag 6. Hennigsdorf – Hemorten
Vi börjar dagen med frukost och därefter reser vi vidare norrut till färjorna mellan Rostock - Gedser och mellan Helsingör - Helsingborg. Väl åter i Sverige möter vi våra anslutningsbussar som tar oss vidare mot Väster - eller Östergötland. Med bagaget fullt av minnen och kanske något inhandlat når vi våra hemorter under kvällen. Hennigsdorf–Helsingborg. Ca 33 mil.

 

HOTELL- Clarion Hotel Prague Old Town****

 

Avresa 2/12 2017

Antal dagar: 6

I priset ingår: Bussresa, färjor, 5 nätter på hotell med del i dubbelrum inkl frukost, 2 middagar, reseledarservice.

Resan samkörs med Vikingbuss & Ringarum.

Pris: 3.990:-

Valuta: CZK

 

2/12 BOKA HÄR!

Julmarknad Rüdeshiem 6 dagar

En resa för oss riktiga julmarknadsnördar och givetvis även för Er andra vanliga hyggliga människor. Följ med och upplev tre av de bästa julmarknaderna i Tyskland. I Wiesbaden - där vi bor mitt i centrum - har vi ”Sternschnuppenmarkt” som är delstaten Hessens officiella julmarknad, i Frankfurt varvas skyskraporna med vackra medeltida torg och korsvirkeshus och mitt i denna kackafoni av arkitektur möter vi julmarknaden som tyskarna själva rankar högst. Vi avslutar vår julmarknadstrilogi med alltid lika mysiga vinbyn Rüdesheim där vinodlarna dukat upp för julfest!

Dag 1. Hemorten - Hannover
Avresa från respektive hemort enligt avresetidtabellen till Helsingborg där vi möter våra resvänner. Vi kör över Danmark och kommer till Rödby där färjan mot Puttgarden väntar. I Hannover checkar vi in på vårt bekväma hotell och äter middag. Ca 52 mil fr Helsingborg


Dag 2. Hannover – Wiesbaden
På morgonen, efter att vi njutit av den goda frukostbuffén på vårt hotell, sätter vi oss tillrätta i vår buss. Färden fortsätter söderut till Wiesbaden. Vi når staden tidigt på eftermiddagen. Vill du kan du följa med vår reseledare på en informationstur och äter lunch i staden och självklart börja njuta av julmarknaden som går under namnet ”Sternschnuppenmarkt”. Marknaden hålls i området kring stadens vackra slott och rådhuset från början av 1600-talet. Ca 38 mil
Dag 3. Utflykt till Frankfurt am Main Efter frukost i lugn och ro har vi ytterligare några timmar för att njuta av vår fina stad. Efter lunch tar vi vår buss de 4 milen till storstaden Frankfurt, kanske också en av Tysklands häftigaste städer. Julmarknaden i Frankfurt hör till en av de största och kanske den mest omtyckta i Tyskland och den hålls på torgen Römerberg och Paulsplatz som bjuder på vacker inramning till de rikt utsmyckade bodarna. Eftersom Frankfurt är en storstad finns det mycket och bra shopping i de många varuhusen och butikerna. När mörkret faller ändrar staden karaktär och alla ljusen bidrar till julstämningen till en av Tysklands bästa julmarknader. Vi återvänder under kvällen till Wiesbaden och vårt hotell efter en dag full av intryck.

Dag 4 .Utflykt till Rudesheim
Efter sovmorgon sätter vi oss i bussen vid 10:00 och far den korta biten till Rüdesheim. Här börjar vi vistelsen som det sig bör med vinprovning. Vi provar några olika sorter och har också möjlighet att köpa några flaskor med oss hem. Vår vinbonde packar dem i kartonger och fraktar ut dem till vår buss. Sedan väntar en av Tysklands mysigaste julmarknader på oss. Passa på att njuta av Drosselgasse, den lilla trånga gränden som vinbyn är så känd för. Här finner du flertalet värdshus som lockar med god mat och faktiskt redan på eftermiddagarna musikunderhållning. Slå klackarna i taket och rycks med i den härliga julstämningen som råder i floden Rehns pärla Rüdesheim. Vi återvänder till Wiesbaden i tid för att hinna ”hjälpa till” att stänga något av glühweinstånden där.


Dag 5. Wiesbaden – Bad Oldesloe
Efter frukost tar vi åter vår buss och börjar resan norrut. Vi stannar på lämpliga ställen för fika och lunch. Framåt kvällen har vi kommit till Bad Oldesloe där vi checkar in på vårt hotell och äter dagens middag.


Dag 6. Bad Oldesloe – Hemorten
Vi börjar dagen med frukost och därefter reser vi vidare norrut. Innan vi kör ombord på färjan har vi besökt någon av  gränshandlarna för inköp av julens öl och kanske någon flaska av julsnapsen! Vi tar sedan färjorna mellan Puttgarden – Rödby och mellan Helsingör - Helsingborg. Väl åter i Sverige möter vi våra anslutningsbussar som tar oss vidare mot Väster - eller Östergötland. Med bagaget fullt av minnen och kanske något inhandlat når vi våra hemorter under kvällen. Bad Oldesloe – Helsingborg.
Ca 33 mil.

 

HOTELL

Hannover
H4 Hotel Hannover Messe****
Fint hotell beläget i mässområdet. Rummen är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, internetanslutning (mot avgift), hårfön, kaffe-/tebricka och minibar.

Wiesbaden
Achat Premium City Wiesbaden***
Fräscht designhotell med perfekt läge mitt i centrala Wiesbaden nära till shopping, restauranger och barer. Hotellet har bar och bastu. Rummen har hårtork och Wi-Fi (mot avgift).

Bad Oldesloe
Tryp Hotel Bad Oldesloe***
Hotellet ligger i den historiska kurorten Bad Oldesloe. Hotellet har restaurang, bar, bastu och gym. Gratis Wi-Fi i hela hotellet. Hårtork
på rummen.

 

Avresa 2/12 2017

Antal dagar: 6

I priset ingår: Bussresa, färjeresor, 5 nätter med del i dubbelrum utflykter med bussen enligt program. (ev. entréer ingår ej) 5 frukost och 2 middagar, reseledarservice.

Pris: 3.990:-

Enkelrumstillägg: 2.700:-

PASS: Ja
VALUTA: Euro

 

2/12 BOKA HÄR!