Skip to main content

Skottland runt

Skottland runt
Ett par timmar norr om Edinburgh breder det vackra skotska höglandet ut sig. Här finns mycket att se och uppleva, bland annat Speyside med närmare 50 whiskydestillerier som nästan ligger vägg i vägg med varandra.

För att inte tala om naturen – vidsträckta hedar med betande höglandskor, slingrande floder och Storbritanniens finaste nationalpark. Vi upplever självklart även Loch Ness med sitt sjöodjur, kuststaden Oban och Edinburgh på vår stora resa i Skottland.

Buss dit, flyg hem

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Bussresa dit, flygresa hem, 8 frukost, 6 middag, alla utflykter enligt program samt reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 5.500:-, platsbokning i bussen 300:-

VALUTA: GBP

PASS: Ja

Dagsprogram

 • Dag 1. Östergötland – Bremen

  Avresa på morgonen från hemorten. Vi stannar för morgonfika i Ljungby innan vi kommer till Helsingborg. Här möter vi våra vänner från Västergötland och vi byter lite bussar med varandra. Den ena bussen går åt något annat håll och den andra går till Skottland. Sedan tar vi färjan mot Helsingör. I Rödby tar vi färjan till Puttgarden, sen når vi snart Bremen och 4-stjärniga IntercityHotel och äter middag. (Ca 82 mil)

 • Dag 2. Bremen – Amsterdam

  På morgonen fortsätter vi den vackra vägen via Nordsjövallen till Amsterdam där vi tar DFDS Seaways färja som avgår 17:30 till Newcastle. Ombord checkar vi in i bekväma utsides dubbelhytter med golvstående sängar och äter gemensam middag. (Ca 36 mil)

 • Dag 3. Newcastle – Glasgow

  Vi anländer Glasgow 09:00. Vi kör iland och i den trevliga staden Carlisle gör vi ett lunchstopp. Färden fortsätter över skotska gränsen till Gretna Green där vi besöker en smedja där man förr kunde gifta sig. Under eftermiddagen når vi centrala 3-stjärniga Moxy Glasgow Merchant City. Middag äter vi ikväll på en närliggande restaurang. (Ca 28 mil)

 • Dag 4. Glasgow – Oban

  Efter frukost åker vi vidare norrut. Vi kommer in i Highlands och kör till den vackra trädgården Arduaine Garden som vi besöker. Därefter fortsätter vi till Oban som vi når tidig eftermiddag. Vi njuter av den vackra staden, de som vill kan besöka Oban Malt Whiskey. Incheckning och middag på 4-stjärniga Bay Great Hotel. (Ca 19 mil)

 • Dag 5. Oban – Inverness

  Vi stannar till för lunch på lämpligt ställe innan vi når Loch Ness. Här stannar vi en stund för de som vill titta efter Nessie som sägs lura i den djupa sjön. Strax före Inverness stannar vi på Holm Mills Shopping Village, här kan vi bland annat handla Pringletröjor, godis, marmelad och whisky till bra priser. Väl framme checkar vi in på centrala 3-stjärniga Royal Highland Hotel. Eftermiddagen fri. Middag på kvällen. (Ca 17 mil)

 • Dag 6. Whisky Trail

  Efter frukost beger vi oss ut på whiskey och ulltur! Vi reser mot berömda Whisky Trail. Första stoppet blir hos den mest kända av producenterna – Glen Grant. Vi gör en rundvandring och får provsmaka tre olika sorter. Efter lunch fortsätter vi mot Elgin där vi besöker Johnstons Cashmere Heritage Centre. Här har man sytt ullkläder sedan 1797! Nästa whiskybesök blir på Glen Moray Distillery. Efter rundvandring, provsmakning och shopping återvänder vi till vårt hotell. Middag på egen hand ikväll. Ca (18 mil)

 • Dag 7. Inverness – Edinburgh

  På morgonen lämnar vi Inverness och kör genom Cairngorms nationalpark till Blair Castle. Vi gör en rundvandring på klanen Atholls vita slott. Vi fortsätter färden mot Skottlands huvudstad Edinburgh. På centrala 3-stjärniga Ibis Centre South Bridge checkar vi in och äter middag. (Ca 26 mil)

 • Dag 8. Edinburgh

  Vi börjar dagen efter frukost med stadsrundtur med buss och till fots. Därefter kan vi njuta av den härliga staden på egen hand. Vårt hotell ligger på bekvämt gångavstånd från Princes street vid gamla stan. Gemensam middag.

 • Dag 9. Edinburgh – Göteborg

  Efter frukost lämnar vi in våra väskor i bagagerummet på hotellet och har så några timmar fram till efter lunch då vi börjar ta farväl av Skottland. Vi åker till Edinburghs flygplats där vi checkar in och flyger hemåt till Linköping 17:25 via Amsterdam och landar 22:50 i Linköping där det står en anslutningsbuss som kör oss hemåt igen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/9Se allaSkottland Mer än 822 990:-BokaMer information

Hotell

Royal Highland Hotel
Royal Highland Hotel
Hotellet är inbäddat i den pulserande och moderna Skottland. Ett vänligt och välkomnande riktigt skotskt hotell med magnetisk karaktär och charm. Rummen har fritt WiFi, TV samt hårtork. Se hemsida: Ro...