Skip to main content

Toscana

Toscana
Följ med till ett drömlandskap i Italien. Böljande kullar med olivlundar, cypresser, pinjeträd och vinrankor. Små medeltida städer, borgar, Florens och gastronomi och inte minst det goda italienska vinet som har ett världsrykte. Vi bor centralt i den kända kurorten Montecatini di Terme med sina eleganta byggnader. Vi har två alternativa resor, antingen en bekväm bussresa i ”Viking Class” eller en kortare med flyg från Linköping.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Resa i buss ”Viking Class”, del i dubbelrum, 10 frukost , 9 middag, samt reseledare

TILLÄGG: Enkelrum 1900:-, platsbokning i bussen 200:-, utflykter se program

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Våra hotell

GHOTEL hotel & living****, Hannover
Central Hotel Leonard****, Feldkirch
Hotel Ambrosiano i Montecatini **** centralt läge, för mer info se: www.ambrosianohotel.it/en/
Arvena Park Hotel****, Nürnberg
Holiday Inn**** Lübeck

 

Våra utflykter

Florens (heldag). En dag tar vi tåget till konstens och skönhetens Florens – en fantastisk stad rik på vackra byggnader och oskattbara konstsamlingar. Under vår promenad ser vi bl a guldsmedernas bro, kyrkan Santa Maria del Fiore och Dopkyrkan, känd för Paradisets portar. Vi har naturligtvis tid för egna upptåg också. Pris 390:-

San Gimignano (eftermiddags- och kvällstur).
”Tornens stad” ligger vackert belägen på en höjd med vacker utsikt över det toscanska landskapet. Under medeltiden blev staden rik tack vare hantering av tyger, saffran och sitt läge utmed en känd pilgrimsled. Efter en promenad genom vindlande gränder kantade av pittoreska stenhus sätter vi oss till bords för en god middag på en av stadens mysiga restauranger. Pris 590:-

Chianti (halvdagstur).
Idag ska vi uppleva den toskanska landsbygden både med ögon, näsa och gom. Vi besöker vingården Terreno och provar 3 st av deras viner med snittar,  bröd och deras egen olivolja. Dessutom får vi en rundvandring på gården. Pris 590:-

Pisa (halvdag).
Mirakelplatsen gör skäl för sitt namn. Här finner vi den marmorklädda kyrkan, dopkapellet med sin enastående akustik och inte minst det lutande tornet. Ett fuskbygge på lösan grund och den största sevärdheten i Pisa. Pris 390:-

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Hannover

  Avresa på morgonen från hemorten och vi gör ett kaffestopp i Ljungby. Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden kommer vi till Tyskland där vi övernattar i Hannover på 4-stjärniga Ghotel hotel & living. Gemensam middag. (Ca 87 mil)

 • Dag 2. Hannover – Feldkirch

  Efter frukost rullar vi vidare söderut med det tyska landskapet utanför fönstret och vår reseledare berättar många intressanta historier. Vi gör stopp för både mat och dryck och framåt kvällen kommer vi till trakterna av Bodensjön och den österrikiska staden Feldkirch där vi bor på 4-stjärniga Central Hotel Leonhard. Gemensam middag. (Ca 69 mil)

 • Dag 3. Feldkirch – Toscana

  Via St Bernardinopasset passerar vi förbi ytterligare två sjöar, undersköna Luganosjön och Comosjön innan vi når vårt mål Montecatini Terme och Hotel Ambrosiano. Här ska vi bo 6 nätter med gemensam middag 5 gånger. (Ca 54 mil)

 • Dag 4 - 8. Toscana

  Nu är det bara att njuta! Varför inte strosa omkring i Montecatini, ta kugghjulsbanan upp på Montecatini Alta eller bara slå sig ner på ett av stadens många caféer och betrakta folkvimlet över en espresso? Vi förgyller vistelsen ytterligare med några utflykter.

 • Dag 9. Toscana – Nürnberg

  Då var det dags att ta farväl av Toscana och bege oss norrut igen. Vi åker över Brennerpasset och Inndalen innan vi kommer till Tyskland där vi övernattar i Nürnberg på Arvena Park Hotel****. Gemensam middag. (Ca 75 mil)

 • Dag 10. Nürnberg – Lübeck

  Efter frukost tar vi oss an tyska motorvägar igen.Vi bor på 4-stjärniga Holiday Inn Lübeck där vi även äter gemensam avslutningsmiddag. (Ca 67 mil)

 • Dag 11. Lübeck – Hemort

  Innan färjan tar oss mot Danmark hinner vi med lite shopping. Vi beräknas att vara hemma igen vid 21-tiden. (Ca 61 mil)

Karta

Resekalender
7/12Julmarknad Berlinfrån 4 490:-
7/12Julmarknad Bremenfrån 5 390:-
11/12Helsingforskryssningfrån 995:-
11/12Tallinnkryssningfrån 995:-
15/12Julmarknad Rostock 3 dagarfrån 3 990:-