Skip to main content

Nyheter

*Ingen anmälningsavgift vid bokning och fri avbokning!
*Vi inför ”Viking Class” med fantastiska benutrymmen!
*Möjlighet att boka sittplats!
*Internetbokningsrabatt på alla resor!

 

Ingen anmälningsavgift vid bokning och fri avbokning!
Boka nu - Vi erbjuder fri avbokning fram till 45 dagar före avresa! Vi förstår att många känner en oro för att boka en resa i dessa tider, därför tar vi bort anmälningsavgiften vid bokning, den erlägger ni istället 45 dagar innan avresa och fram till dess har man fri avbokning. Anmälningsavgiften är på 400kr och slutbetalningen gör man senast 21 dagar innan avresa (kan förekomma avvikelse pga hotellval och destination) . Nu kan du kan tryggt boka din resa och säkra din plats. Du får en bekräftelse, men du betalar inte något nu. Så passa på att säkra en plats på din kommande resa.


Vi inför Viking Class med fantastiska benutrymmen!
Vi inför nu Viking Class med fantastiska benutrymmen som gör bussresandet ännu bekvämare. Vi har plockat ur stolar i våra bussar vilket innebär att våra bekväma bussar har blivit ännu bättre! Vår största buss som original har 59 stolar har nu 46 stolar. Dessutom innebär det att det kommer att vara färre deltagare på varje resa vilket gör att det blir minska trängsel vid t ex fikapauser och studiebesök.

Vi inför möjlighet att boka sittplats!
Tidigare har vi använt oss av ”rotation” vad gäller sittplatser på resor längre än fyra dagar. Det har tyvärr uppstått en del irritation mellan våra gäster då åsikterna varit delade om vilken plats man ska ha när det roteras. Dessutom har vi inte haft möjlighet att tillgodose önskemål om att t ex sitta långt fram för att man lider av åksjuka.
Nu kommer det istället vara möjligt att mot avgift boka en vald plats som man behåller under hela resan. Bokar man ingen plats får man istället en plats tilldelad vid ombordstigning av bussen.

Internetbokningsrabatt på alla resor!
Att sälja resor är det roligaste vi vet men tyvärr är det mycket tidskrävande, därför kan vi erbjuda rabatt för er som bokar själva online.
På vår nya och moderna hemsida kan ni på ett enkelt sätt boka er resa och dessutom få en bättre översikt på resan och eventuella tillval. Dessutom erhåller ni mellan 50 - 100:-/pp i rabatt då ni bokar er resa online beroende på resans antal dagar. 

Fritextsökning

Resa i Coronatid

Från och med den 1 juli kommer ett digitalt covid-19-certifikat, ett så kallat vaccinpass, gälla för resenärer inom EU. Certifikatet intygar att man har vaccinerats mot covid-19, testat negativt eller tillfrisknat. Se informationsfilm om hur det fungerar klick på länken  https://www.youtube.com/watch?v=CUJU9MCXNBg

 

HUR FÅR JAG DET? Genom att logga in med e-legitimation på ehalsomyndigheten.se. Det så kallade Gröna beviset skickas sedan automatiskt till din digitala brevlåda. Har du inte en digital brevlåda så kan man tex hämta hem appen ”Kivra”. Intyget går också att spara ner och skriva ut. Tjänsten väntas öppna i slutet på juni. Hur det ska gå till att få ett vaccinationsbevis utan krav på e‑legitimation är något myndigheterna arbetar vidare med just nu.

KOSTAR DET? Nej, själva intyget är gratis.  

HUR FUNGERAR DET? Det har en QR-kod som när den skannas bekräftar din digitala signatur. Intyget med QR-koden kan fås digitalt eller på papper. Varje enhet som utfärdar intygen har en egen digital signaturnyckel som lagras på en säker databas i varje land. För att dessa ska kunna kontrolleras i hela EU kommer EU-kommissionen bygga en nätsluss, samt utveckla en programvara som skannar och kontrollerar QR-koderna på certifikaten.

VILKA UPPGIFTER FINNS PÅ INTYGET? Namn, födelsedatum, utfärdandedatum, vilket vaccin eller test man tagit eller om man har tillfrisknat och har antikroppar, samt ett unikt identifieringsnummer. Bara intygets giltighet och äkthet kontrolleras.

KOMMER SAMMA RESTRIKTIONER GÄLLA I ALLA LÄNDER? I möjligaste mån. Enligt överenskommelsen ska EU-länderna helst inte införa några egna restriktioner, det ska vara fri rörlighet från den 1 juli.

GÄLLER DET I NÅGOT LAND UTANFÖR EU?  Ja även EES länderna godkänner covidpasset.

SPELAR DET NÅGON ROLL VILKET VACCIN JAG TAGIT? Nej. Intyget gäller för alla vaccin mot covid-19 som har godkänts av EU. Länderna kan även ta beslut om att godta andra vaccin.

 

Vågar jag boka en resa idag?
Eftersom läget är lite osäkert så har vi i år tagit bort anmälningsavgiften första betalning görs 45 dagar innan avresa (400kr) och fram till dess har man fri avbokning. Slutbetalning 21 dagar innan avresa. Skulle det bli några nya rekomendationer som gör resan omöjlig efter er betalning så får tillbaka er betalning. Så försäkra er plats på den resan ni vill göra ni riskerar ingenting. 


Kommer min resa att bli av?
Vår målsättning är att köra planerade resor. Men läget kan förändras på resmålen. Utrikesdepartementet är den myndighet som avgör vart det är säkert att resa. Om UD avråder från resor till någon region dit vi har resor kommer vi att ställa in den planerade resan. Om vi ställer in en resa kontaktar vi inbokade resenärer och ser över möjligheten att boka om till senare avresa, vill man inte det så återbetalas hela resans pris. Har du en resa inbokad om flera månader till ett område som idag avråds för resa så kommer vi närmare avresan (ca 14 dagar före) återkomma om resan ställs in. 


Hur ser det ut på resmålen?
Läget och reglerna förändras med tiden. I många länder krävs munskydd vid besök i butiker och inomhus på allmänna platser. Så medtag sådant! I övrigt informerar vi veckan före om det är något man behöver känna till kring sin resa om det blir några speciella arrangemang.
 

Jag har en planerad resa som jag vill åka på. Vad skall jag tänka på?
Det är egentligen ingen skillnad nu mot hur det brukar vara, Vi rekommenderar alltid att du har en bra reseförsäkring, kolla din hemförsäkring, kanske skaffa en reseförsäkring. Kolla vilka villkor som gäller vid en ev olycka och om sjukdom skulle uppstå. I övrigt gäller samma råd på resa som hemma, var noga med handhygienen.


Jag vill avboka min resa, vad gäller? 
Vi följer de regler om avbokning som Konsumentverket tillsammans med reseindustrin satt samman. En resa bokad hos Vikingbuss skyddas av paketreselagen. Det innebär att vi följer myndigheters beslut och agerar efter dessa. Avbokning av resa kan endast göras under vårt kontors öppettider. I samband med avbokning tas avgifter ut i enlighet med paketreselagen. En resa som avbokas före UD avråder från resa under den perioden din resa är planerad följer resevillkoren kring avbokning och avbokningen är förenad med kostnader.

Resekalender
5/12Julmarknad Wismarfrån 2 790:-
9/12Julmarknad Rostockfrån 3 890:-
20/12Almunecar 15 dagar Jul & Nyårsfirandefrån 15 990:-
23/12Stämningsfull Jul i Dalarnafrån 7 790:-
28/1Björn Skifsfrån 3 195:-